2 woningen onder één dak , moet die gelijk van hoogte blijven als men maar één gedeelte van het dak vernieuwd ? | Ecobouwers.be

U bent hier

2 woningen onder één dak , moet die gelijk van hoogte blijven als men maar één gedeelte van het dak vernieuwd ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bibiedormanneke
31/01/2014 - 06:11

Hallo
Ik bewoon een woning dat eigenlijk een woning is met 2 onder één dak . Dus 2 halfopen woningen tegen elkaar maar één gelijk dak erover . Nu heeft mijn buurman een nieuw dak gelegd met de isolatie langs buiten erop gelegd . Het linkse gedeelte van het dak van de tweewoonst steekt nu 15 tot 20 centimeter boven dat van ons uit , die scheiding is afgedicht met een hoop zink om lekken te voorkomen . Precies een trapje dat bekleed is met ijzerwerk . Heel het zicht is ontsierd nu zowel langs de voor en achterkant . Van het mooie uitzicht dat het daarvoor is , daar het één geheel was , is niks meer te zien . Nu ziet het er uit als een opgelapt huis vol met zinkwerk . Mag dit zomaar ?
Dank voor jullie antwoord .
BIanca

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Brecht Schatteman
06/05/2014 - 19:33

Ik weet niet of het mag, maar ik ken wel iemand die ook zijn dak wou bij isoleren. De buur wou aanvankelijk ook mee met het idee, maar haakte af eenmaal die persoon zij hoeveel isolatie en de prijs zou zijn. Hierdoor moest die persoon een grote meerkost doen om het dak te isoleren, omdat de overgang tussen de 2 daken lekvrij moest zijn, en door het niveauverschil koste dat nogal wat. Hij heeft het allessinds mogen doen, maar ik weet niet het fijne van de wetten.

 

ik dacht dat renovatie met aanpassing van het uitzicht van de woning hoofdzakelijk vergunningsplichtig is (op enkele vrijstellingen en meldingsverplischte zaken na). Als hij een vergunning heeft zal je weinig kunnen doen, behalve zelf ook bij isoleren om het weer op gelijke hoogte te krijgen. Als hij geen vergunning heeft maar het is vrijgesteld van vergunning dan weet ik niet direct wat je moet doen. Als hij geen vergunning heeft en er is wel een vergunning nodig dan is hij strafbaar. Ik stel voor dat je je richt tot de stedenbouwkundige dienst van de gemeente/stad.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.