Op zoek naar merken van houtkachels + CV waar je OP (en mogelijks IN) kan koken. | Ecobouwers.be

U bent hier

Op zoek naar merken van houtkachels + CV waar je OP (en mogelijks IN) kan koken.

afbeelding van doenja.berukof
01/02/2017 - 09:42

5 Reacties

afbeelding van steviejanneke
01/02/2017 - 13:04

Houtencvkachel.nl 

afbeelding van geert devos
06/02/2017 - 21:27

lohberger (oostenrijks) AC105

werkt prima bij mij

als je eens wil komen kijken, mail me

afbeelding van Griet en Stefan
07/02/2017 - 21:30

Ik vraag mij af of zo'n kookfornuis zoals de lohberger uw huis niet gaat doen oververhitten?  Vb, ons huis vraagt 4.7kw bij -8.

Anderzijds in de zomer?  Een inductiekookplaat werkt alleen de hitte terplaatse op, terwijl een houtfornuis, ook rondom de kachel, hitte uitstraalt?  Nooit geen last van oververhitting?

afbeelding van geert devos
07/02/2017 - 22:46

We hadden hier ook schrik voor maar er is helemaal niets van aan  , de stookkamer zelf is goed geisoleerd , je kan kiezen om de meeste warmte naar de boiler te sturen, of de meeste warmte naar het kookvlak. Het is vooral geleidingswarmte (je pot moet goed contact maken met het kookvlak), weinig stralingswarmte. Het is geen massakachel, hé.

je kan bij de lohberger de verbrandingskamer ook kleiner maken (minder vermogen ) door de luchtrooster naar boven te draaien met een soort krukas.

als we de ruimte waar het toestel opgesteld staat willen verwarmen, zetten we de oven open.

in de zomer koken we niet met hout , dan is er PV-elektriciteit genoeg, en plaatsen we een losse inductiekookplaat op het (dan koude) kookvlak van het houtfornuis.Lohberger heeft deze combinatie ook als ingebouwd systeem , maar het wordt dan natuurlijk duurder.