Muurvoet HSB op betonnen vloerplaat: Ytong nodig of niet? | Ecobouwers.be

U bent hier

Muurvoet HSB op betonnen vloerplaat: Ytong nodig of niet?

afbeelding van bclausb
05/07/2019 - 17:33

Beste iedereen,

voor een bijgebouw dat volledig geisoleerd zal worden wil ik graag een HSB structuur zetten. Nu lees ik allerlei tegenstrijdigheden over de muurvoet: sommigen zweren bij een ytong kimblok, anderen zetten rechtstreek een onderste houten regel op de beton (met EPDM tussen). Blijkbaar is de hoogte boven het maaiveld hierin ook een factor.

Kan iemand mij hierin advies geven? Kan rechtstreeks op de beton mits een vloerplaat die hoog genoeg boven het maaiveld uitkomt?

En nog een bijvraagje: Wat de epdm tussen hout en beton/ytong betreft: ik veronderstel dat het onvermijdelijk is dat die doorboord wordt door draadstangen die het hout aan de fundering bevestigen, of is daar een alternatief voor? Of een techniek om het effect daarvan teniet te doen?

Met dank alvast en vriendelijke groet,

Bart

2 Reacties

afbeelding van JLB
19/07/2019 - 10:37
JLB

Beste Bart

Ik zie dat het al even geleden is dat u uw vraag hebt gesteld in het geval dat u nog geen oplossing hebt voor u probleem kan dit messchien helpen

Wanneer je een bouw structuur maakt zorg je er best voor dat er een aansluiting is tussen de isolatie die in de vloer wordt geplaatst en de isolatie die in de spouw of tegen de draag muur wordt geplaatst zo dat je een doorlopen isolrende geheel krijgt.

wanneer je de kueze maakt voor een houtskelet constructie wortd deze structiuur gezien als volledig isolerend en kan je volgens de isolatie regels de ytong blok weglaten.

Maar wanneer je deze weglaat en de vloer opbouw plaast, dit zijn de lijdigen binnen de vloerisolatie en chap is er geen harde stuctuur die dit alles tegen houd want de isolatie die meestal gebruikt wordt in houtskelet is zachte isoltie die geen weerstand bied tegen platdrukken ook wanneer je deze blok weglaat en er zich een water probleem voordoet of je schonnmaakt met veel water is de kans heel groot dat dit de houtconstructie zal aantasten

Ook wanneer je werkt met een hout constructie tot op de grond zal je deze warschijnlijk afwerken met gyproc en dit is zeer gevoelig aan water deze zal elke keer er schoongemaakt wordt eeen klein beetje water opnemen en na verloopvan tijd zal deze verklueren en op zwellen

ik hoop dat hiermee je vraag beantwoordt is mocht je nog vragen hebben laat gerust weten hier onder ook mijn tel num voor mocht je met andere vragen zitten rond het bouwgebeuren 0498 62 57 01

afbeelding van bclausb
22/07/2019 - 14:31

Bedankt! Ik ga met houten roostering werken, niet met chape, en ook de muurbekleding wordt hout. Het schoonmaken zal met stofzuiger moeten ;-)

Groetjes,

Bart