Muizen in de muren? | Ecobouwers.be

U bent hier

Muizen in de muren?

afbeelding van nvrancken
30/10/2020 - 22:27

Mijn huis is een woning uit de jaren '60 waarvan de buitenste (sier)baksteen werd afgebroken. Het huis werd ingepakt met een houten constructie, opgevuld met cellulosevlokken.  Onderaan de woning werd gewerkt met foamglass. Hierop steunt het houtskelet. Er was mij verzekerd dat deze manier van isoleren absoluut geen problemen zou opleveren met muizen e.d.

Toch zaten er vorig jaar opeens muizen op zolder (er lag een zakje met tarwekorrels, geen idee hoe ze dat konden ruiken door 30cm isolatie...). Die zijn vanzelf verdwenen na het opruimen van de tarwekorrels. Maar nu hoorde ik deze week al op 2 verschillende plaatsen op de benedenverdieping geknaag en gescharrel in de buitenmuren. In huis nog geen tekenen van muizen gevonden.

Hoe kan dat? Moet ik mij zorgen maken? Wat kan ik daar aan doen?

Alvast bedankt voor jullie tijd!

1 Reactie

afbeelding van Bram in Brussel
02/11/2020 - 09:59

De geur van katten zou muizen wegjagen. In ons vorig huis namen we oa daarom 2 katten in huis. Ze hebben nooit een muis gevangen, en de muizenvallen hebben datzelfde jaar nog enkele muizen doodgeklapt, maar de 9 jaren daarna hebben we nooit meer een muis gezien. Mogelijk is dit niet zo'n ecologische oplossing, want katten zouden een grote ecologische voetafdruk hebben omdat ze vleeseters zijn. De katten zijn ook mee verhuisd en zijn hier veel gelukkiger omdat er een tuin is ipv een koertje.