Kapotte veer Velux rolluik niet meer te vervangen | Ecobouwers.be

U bent hier

Kapotte veer Velux rolluik niet meer te vervangen

afbeelding van annklus
05/05/2020 - 22:33

We hebben 5rolluiken GPL S06 3059 43 AK 08 6  jaar 2002.

In 2011 en 2014 werd door velux een ''kapotte veer'' vervangen omdat het rolluik niet meer open kon.

Nu kan de veer niet meer besteld worden (wisselstukken tot 15 jaar na datum bij Velux) en moet het ganse rolluik veranderen.

Zonde, want aan het rolluik mankeert niets , enkel de veer is stuk.

Wij houden niet van wegwerpen.

Heeft een vakman nog wisselstukken en /of  kan men ons eventueel helpen?

Van harte dank

Ann

1 Reactie

afbeelding van Luc Vandamme
06/05/2020 - 17:23

Probeer het EAN nummer van de veer terug te vinden. Met dit nummer (internationale standaard voor unieke onderdeelnummers) kan je deze veer waarschijnlijk ergens anders bestellen. Dit EAN nummer kan misschien in andere machine/opstelling/product gebruikt worden, zodat je dit nog steeds kan kopen.

Ik gebruik deze methode om ondermeer mijn actiefkoolfilters en pollenfilters te kopen. Op deze manier kan ik ze 60% goedkoper aankopen dan van de dure Duitse merkproducten waar ik ze in gebruik. Deze zelfde filters worden elders ook gebruikt binnen dezelfde groep maar voor merken die prijstechnnisch lager gepositioneerd staan of die een goedkopere markt bestrijken. Andere merken nemen ook af bij dezelfde filterproducent voor dezelfde toepassing of voor andere toepassingen, waardoor er een productie bestaat die verder doorloopt, zelfs als het originele concept niet meer wordt vermarkt.