Kan mos op dakpannen oorzaak zijn van vuil regenwater? | Ecobouwers.be

U bent hier

Kan mos op dakpannen oorzaak zijn van vuil regenwater?

afbeelding van davidmich
02/02/2018 - 17:05

Ik heb sinds 2003 een betonnen regenwaterput van 6000l in gebruik met een betonnen voorbezinkput met tussenschotten van 1500l. De voorbezinkput maak ik elk jaar schoon, de regenput zelf +/- elke 5 jaar. Er komt dan wat slib uit, maar naar mijn aanvoelen ook niet echt zoveel. Ook zaken als bladeren, zaadjes e.d. zijn niet overvloedig aanwezig.

Tot voor enkele jaren kon ik dit water probleemloos gebruiken voor alle toepassingen (ook wasmachine), maar omdat ik hoe langer hoe meer zwevende deeltjes in het water terugvond die zich ook verzamelden in de spoelbak van het toilet, en de was na een wasbeurt niet fris meer rook, ben ik steeds minder regenwater gaan gebruiken. Enkele maanden geleden heb ik geïnvesteerd in een nafilter (touwfilter + actieve kool) maar die toont vooral aan dat het probleem hardnekkig blijft bestaan.

De enige mogelijke bron van zwevend materiaal die ik nog kan bedenken die mogelijk door de voorbezinking niet goed wordt tegengehouden zijn misschien mossen die van mijn dak afspoelen? Het zijn betonpannen. Die zijn mogelijk wat poreuzer dan keramische pannen en er staat wel wat mos op...Alleen, voor ik investeer in ontmossen zou ik graag weten of er een duidelijke samenhang kan zijn tussen deze zaken?

Heeft iemand daar weet van of zelf ervaring mee?

Alvast bedankt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.