Is Isovlas een kwalitatieve isolatie voor binnenmuren ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Is Isovlas een kwalitatieve isolatie voor binnenmuren ?

afbeelding van Pipke
04/01/2018 - 16:15

Dag Mensen,

Na wat zoeken vond ik dat Isovlas de goedkoopste isolatie is onder de ecologische. Aangezien mijn geld op is en ik toch zo ecologisch & recup mogelijk wil werken is dit misschien voldoende ?  Ik wil het wel meteen goed doen, dus liever wat wachten op centen dan met slechte isolatie zitten. Ik zou mijn binnenmuren onder de osb willen isoleren voor warmte en geluid. Hoeft niet supergeluidsdicht.

Iemand ervaring met dit product ? Momenteel gebruik ik het enkel om gaten dicht te stoppen onder de leem of andere.

Hartelijk dank voor de raad en tips !

Tine

 

4 Reacties

Erg aangeraden is binnenisolatie nooit omwille van 3 feiten:
- condens is moeilijk eruit te weren
- de koudebruggen van verdiepingsvloeren en verdiepingsmuren
- je bent de warmtebufferwerking van je buitenmuur kwijt en de vochtregulering van je leemstuc

Als je om diverse redenen toch besluit aan de binnenkant te isoleren, lees ik niets over een dampscherm. Een zogenaamd intelligent dampscherm (Vario van Isover of Intello van Proclima)  is wel nodig tussen je OSB-plaat en je isolatielaag. En moet zonder kieren en perforaties aangebracht dus overlapping van de verschillende banen aftapen en aan vloer en plafond goed luchtdicht afgetapen. Dus geen electrische leidingen en stopcontactdozen die dit dampscherm doorboren, die moeten eventueel tussen dapscherm en OSB liggen of in opbouw (kabelgootsysteem).

afbeelding van Woubeir
22/01/2018 - 13:04

Euh, het gaat hier over BINNENmuren, niet over buitenmuren langs binnen isoleren.

Welke andere isolatieprdukten zijn allemeel bekeken ?

een dampscherm hebje nodig van zodra je isoleert... tenzij de ruimte aan andere kant van binnenmuur ALTIJD even warm verwarmd wordt.... dan alleen heb je geen condens en geen dampscherm nodig 

en isovlas goedkoopst??? van bio-ecologische is allicht hennep goedkoper. Maar ik heb geen winkel om prijsverschillen te kennen. Ik vermoed dat Eurabo.be die allebei heeft....met de prijs VERMELD op hun website. 

afbeelding van Hans Delannoye
29/01/2018 - 08:58

over het algemeen is jute isolatie goedkoper dan hennep en vlas, jute heeft een betere isolatiewaarde dan hennep, en een betere warmteopslagcapaciteit als vlas. en flexibele houtvezelisolatie is veelal ook goedkoper dan vlas en hennep.