isolatie licht hellend dak? | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie licht hellend dak?

afbeelding van dirk-33
05/08/2016 - 21:52

Hoi

Zit momenteel met een dilemma.

Zal eerst de situatie proberen te schetsen.

Wij hebben een dak wat oorspronkelijk in kunst leien is gelegd met een helling van 18°. NU door de kleine helling en geen onderdak komt er snel water binnen. Hebben we ook nog het probleem dat de voorkant noord gericht is en dus snel mos opkomt waardoor er nog sneller water binnenkomt.

Nu heeft de vorige eigenaar aan de voorkant 3/4de van het dak roofing leten branden over de leien waardoor de problemen eigenlijk opgelost zijn daar.

De zolder is in het midden 2 m hoog en dus ongebruikt. De ganse zoldervloer zit nu 35 cm glaswol op en gaat dus niet zoveel verlies meer geven.

Nu zijn we vanplan om 1 kamer in 2 te gaan splitsen . Op deze kamer dan het plafond er half uithalen en op het bovenste stuk een mezaninne maken. Maar dit maakt dat we dus het dak moeten isoleren ipv de vloer. Dit is aan de achterkant dus op het zuiden.

Aangezien we het dak nu moeten isoleren voor dit stuk moeten we ook gelijk iets doen aan de dakdichting.

Pannen en leien leg ik er liever niet meer op. dus dachten we om deze kant ook in roofing tedoen. Mijn idee was nu leien eraf panlatten eraf dan een osb met daarop roofing. Maar nu komt het is het compact dak te riskeren hier? mijn voorkeur gaat uit naar houtwol omdat hier de warmte doorslag veel kleiner is dan bij pur en pir. Maar een warmdak zou beter zijn voor het vocht.

Als ik een warmdak zou maken met de pur buitenkant dan moet ik de ganse achterkant zo doen terwijl we maar de helft gaan gebruiken. de andere helft blijft de vloer isolatie liggen en is afsloten door een steunmuur en in deze helft is de voorkant ook zonder isolatie dusis die isolatie daar zinloos. Op de ongebruikte kant liggen ook de zonnepanelen.

Heb ook al overwogen om vb dak opbouw gewoon te maken met isolatie tussen de kepers en bruggen dan bovenop een onderdak vb celt 4d of ander onderdakfolie en dan daarop metalen platen. Maar gaat dit geen problemen geven met de condens op die platen?

eventueel de geisoleerde versie maar dan zit je terug dampdicht.

Wat zouden jullie me kunnen aanraden? Ik weet het eigenlijk niet goed meer wat ik er best mee doe.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.