Isolatie juist geplaatst door dakwerker? | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie juist geplaatst door dakwerker?

afbeelding van stubru
25/08/2017 - 18:17

Deze week is onze dakwerker begonnen met het vervangen van ons oude dak.

Alles van het oude dak gaat eraf, en alleen het oude houten gebinte blijft behouden want dat is nog in goede staat.

Het nieuwe dak is een sarkingdak.
Op het houten gebinte komen isolatieplaten (enertherm alu nf 120mm), daarop korafleece (blauwe kleur) en daarop komen de panlatten met de dakpannen erop.

Nu heb ik altijd gedacht dat de isolatieplaten goed op elkaar moeten aansluiten zodat de isolatiewaarde van de platen niet verloren gaat.

Vandaag ben ik op zoder gaan kijken na het plaatsen van de isolatie. Ik zie veel kieren en spleten tussen de platen. Hier en daar is de tand afgezaagd van de isolatieplaat en is een dun laagje pur gespoten (+- 2cm), de rest is een "gat" tussen de platen. Kan dit opgelost worden met langs binnen nog pur bij te spuiten in deze gaten? En daar dan zone zilveren tape over? Is er dan een risico voor vocht- of condensproblemen? Of  is het beter dat alle platen eraf gaan en er nieuwe geplaatst worden die wel correct op elkaar aansluiten via het tand- en groefsysteem?

Foto 1: ruimere foto waarop je ziet dat de isolatie niet aansluit
Foto 2: Detail van foto 1
Foto 3 & 4: Detail van foto 1, hier zie je duidelijk dat de platen niet aansluiten, (tand afgezaagd) de blauwe kleur van de korafleece zie je goed. Hier is ook geen pur tussen gespoten

Bestand als bijlage: 
PDF-pictogram 1.pdfPDF-pictogram 2.pdfPDF-pictogram 3.pdfPDF-pictogram 4.pdf

3 Reacties

afbeelding van limer
26/08/2017 - 00:02

Slordig geplaatst is hetminste wat je kan zeggen.
Dit kan nog langs binnen bij gepurt worden, maar gezien het afwerkingsniveau van je aannemer, zou ik dat zelf doen, zodat je tenminste weet dat de volledige reet dicht zit.
Naar geluid houdt zo'n sarkingdak in pur al niks tegen (al veel klachten van geweest hier opt forum), maar met zo een reten zal het al helemaal niks worden.

afbeelding van Roel P.
31/08/2017 - 11:24

Op de plaatsen waar de tand niet in de groef zit, zit je met een luchtholte. Of dit veel zal uitmaken? Maar je zal dit in indergeval niet opgevuld krijgen met PUR, of je zou een gedeelt van de groef moeten weghalen en hierlangs PUR inspuiten.