isolatie binnengevels | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie binnengevels

afbeelding van Nadine1965
07/05/2019 - 13:49

Ik heb een rijhuis van 1900 gekocht, een totaal renovatie. Er is nog geen verwarming, dus de binnenmuren zijn vrij. Ik wil de voor en achtergevel isoleren. Zijn er bij ecologische isolatie ook isolatieplaten met equivalent van gyproc er al aan? Of moet je eerst isolatie plaatsen en dan de muurplaten? Wat de muren met de buur betreft, wil ik vooral op het gelijksvloers geluidsisolatie (mijn atelier zal daar zijn). Heeft iemand daar enig advies voor, ervaring mee?

Op het verdiep zijn er er houten vloeren. Tussen zolder en eerste wil ik geluidisolatie doen. Is opbouw boven de bestaande vloer de enige manier om geluidsisolatie te doen? Via plafond kan ook niet, want ik wil de orginele plafonds behouden. Enige zou zijn als er iets bestaat dat onder de houten vloer tussen de draagbalken kan gespoten worden.

Alvast dank voor enig advies! Ik heb morgen afspraak met renovatiebedrijf, maar ik zou zoveel mogelijk ecologisch willen werken.

2 Reacties

afbeelding van walter-8
08/05/2019 - 20:47

Een totaal renovatie; dus je zoekt een architect?

afbeelding van MarcMarc
14/05/2019 - 15:08

Als je toch nog geen verwarming hebt zou je geluidsisolatie kunnen combineren met wandverwarming. In mijn tussenwoning heb ik de woningscheidende muur voorzien van 6cm houtvezelplaten waarop wandverwarming is aangebracht. Dat alles in 32 mm leemstuc gezet met als resultaat dat ik de buren niet meer hoor terwijl ik eerder de televisie bij de buren kon horen. 

Naast de wandbekleding heb ik van fermacell een akoestisch ontkoppelt plafon gemaakt om het flankerend geluid zo veel mogelijk tegen te gaan.