Inbouwhaard op pellets met CV-koppeling en ruimteluchtonafhankelijk? | Ecobouwers.be

U bent hier

Inbouwhaard op pellets met CV-koppeling en ruimteluchtonafhankelijk?

afbeelding van NRK
30/12/2020 - 11:10
NRK

Beste forumleden,

Voor de verwarming van een binnenkort te verbouwen woning ben ik op zoek naar een verwarmingsbron. Ik had graag in de leefruimte een pellethaard ingebouwd met hoog waterzijdig rendement die ik dan zou koppelen aan een voorraadvat met zonnepanelen. Bestaat dit in een zogenaamd gesloten systeem (raumluftunabhängig). De reden is dat ik graag zo luchtdicht mogelijk zou verbouwen (streefdoel is passiefnorm). Als ik zoek naar gesloten systemen kom ik evenwel steevast alleen uit op losstaande modellen. 

Drie watervoerende inbouwmodellen die mij wel aanstaan zijn de EdilKamin Idropellbox 30, de MCZ Vivo 80 Pellet Hydro en de La Nordica Extraflame Comfort Idro L80 maar ze lijken me allemaal hun zuurstof te onttrekken aan het lokaal waarin ze zich bevinden.

Ik ben dus concreet op zoek naar een inbouwhaard op pellets met CV-aansluiting die zijn lucht nièt onttrekt aan het lokaal waarin hij zich bevindt maar dus liefst werkt vioa het systeem van een dubbele concentrische aan/afvoerbuis.

Mocht iemand van jullie ervaringen hebben met een van de drie hierboven vernoemde modellen in een LEW- of passiefhuis dan hoor ik dat ook graag.

Alvast bedankt!

2 Reacties

afbeelding van huisadvies
04/01/2021 - 21:29

je kan perfekt een kachel plaatsen dewelke zijn lucht aan het lokaal ontrekt.

zorg er dan voor dat jouw luchttoevoer zo dicht mogelijk bij de kachel uitmondt & dat je een afsluitbare luchtdichte klep (eventueel motorisch gestuurd) op de toevoerleiding(en) plaatst.

gebruik de zoekfunctie eens op ecologieforum.eu of stel je vraag daar,

succes
mvg
Maarten

afbeelding van geert devos
11/01/2021 - 15:12

De meeste pelletkachels en haarden die nu verkocht worden werken ruimteluchtonafhankelijken hebben dus hun eigen luchttoevoeraansluiting. Ik zou in een luchtdichte woning echt niet beginnen met een aparte luchttoevoer en motorische of manuele klep (stel je voor dat deze blokkeert en je steekt je pellethaard aan !)

zelfs het model dat je aanhaalt (Edilkamin 30) heeft zijn aangesloten luchttoevoer (kijken bij technische gegevens : diameter 4 cm...)