Hoe vloer luchtdicht maken zonder betonplaat | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe vloer luchtdicht maken zonder betonplaat

afbeelding van JeankeVG
03/07/2019 - 22:25

Dag allemaal,

Ik ben mijn hoofd aan het breken hoe we onze vloer luchtdicht moeten krijgen. Onze vloerisolatie bestaat uit 60-70cm glasgranulaat. Onze houtskelet staat op een kimblok + perinsul. De OSB3 platen zijn gegarandeerd luchtdicht met naden afgekleefd. 

Er komt nog een laag isolatiechape op het glasgranulaat waarvoor we eerst een PE folie gaan leggen en chapenetten om de alpexen op te bevestigen. Netten ook omdat er wapening is voorgeschreven, glasgranulaat is namelijk niet meteen zo stabiel als beton. Met name de losse korrels die vanboven liggen, de onderkant is zo hard als rots. 

Mijn plan is om die PE folie luchtdicht aan te kleven op de OSB, maar hoe kan je dat best uitvoeren? Ik neem aan dat die PE folie naar boven brengen om die dan met een luchtdichte tape op de OSB aan te kleven maar een halve maatregel is... 

De PE die ik al gebruikt heb was vrij gevoelig aan scheuren of gaatjes, en met druk van de chape of een scherp randje van de chapenetten lijkt me dat snel gebeurd. Iemand een tip om dit op te lossen of hoe we dit best kunnen aanpakken? 

De isolatiechape is niet onze eindlaag. Daarvoor schakelen we een professionele chapper in aangezien die kaarsrecht moet zijn. Deze durf ik wel zelf aan te beginnen, ook omdat ik zeer ervaren chappers ter beschikking heb (met een chapepomp jeuj). 

Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.