Hoe systeem aanpassen aan zonne opbrengst | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe systeem aanpassen aan zonne opbrengst

afbeelding van burton
24/03/2019 - 17:55

Beste,

Hoe kan je je toestellen "updaten" zodat zij weten dat er op dat moment zonnestroom wordt gegenereerd? Dus kort: hoe weet wasmachine dat er op dat moment stroom w geleverd van zonnepanelen? Kan je toestel aankopen om deze link te maken? Firma die dit doen? 

Mvg

1 Reactie

afbeelding van Luc Vandamme
24/03/2019 - 21:28

Er bestaat een heel goede applicatie van SMA de SMA Home Manager. Deze heeft meerdere functies waaronder aansturing van verbruikers via stopcontactsturing en ook het beheer van een batterijsysteem, sturing van MPP regeling van de omvormer, ... Daardoor is dit systeem ook redelijk prijzig. https://www.sma-benelux.com/fileadmin/content/www.sma-benelux.com/kennis... en daarvoor moet je ook een omvormer hebben van SMA voor je zonnepanelen.

Een andere applicatie is te vinden bij de optionele applicaties bij Smappee (Belgische firma). Deze optionele applicaties zijn meestal in samenwerking met een domotica sturing. https://www.smappee.com/be_nl/smappee-compatibel-met/  Ook hier zullen er meer en meer applicaties worden ontwikkeld waardoor je bvb. WIFI sturing kan gebruiken.

Later zal je ook applicaties kunnen kopen voor je digitale (slimme) energiemeter die dit kunnen beheren. Dan ben je ook best om toestellen (was, vaatmachine, ... , warmtepomp, ...) te kopen die Smart Grid Ready zijn. Deze zijn reeds gecommercialiseerd in Nederland en Duitsland. In België zijn deze machines met deze module nog niet gecommercialiseerd, omdat wij nog geen smart grid hebben doordat we nog geen slimme energiemeters hebben.

Je kan wel al huishoudtoestellen vinden die en WIFI connectie module hebben (Siemens Home connect, AEG - MYAEG app, Miele, ...) waardoor je ze nu reeds via de smartphone kan bedienen. Later zal er wel een app voor de energiemeter komen die de huishoudtoestellen ook via WIFI kan aansturen i.p.v.of in parallelle met de smartphone.