hoe een holle ruimte isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe een holle ruimte isoleren

afbeelding van Jef Vp
12/01/2018 - 10:52

wij zitten met een holle ruimte (ongeveer 1 m³) tussen 2 binnenmuren. De bodem van deze ruimte is niet geïsoleerd en de ruimte grenst ook aan een buitenmuur. Maw, dit is één grote koudebrug. Ik zou deze ruimte willen opvullen met isolatie, maar welke?

In eerste instantie dacht ik aan isolatieparels die ook gebuikt worden voor een spouwmuur te vullen. Maar, ik heb geen zin om een heel jaar door parels op te kuisen omdat er ergens kleine gaatjes zijn en de parels er dus uitrollen.

Moet ik mij hier geen zorgen om maken of zijn er andere isolatiematerialen die in aanmerking komen? 

Praktisch gezien hebben we enkel toegang tot deze holle ruimte langs een klein gat bovenaan (diameter 20 cm).

 

Alle suggesties zijn welkom.

 

4 Reacties

afbeelding van Jef Vp
15/01/2018 - 09:39

Daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht. Ik zal eens zoeken of dit ook kan gebruikt worden in mijn situatie, want de hoogte is wel vrij groot voor dit product (2,5 meter). De dimenties van de ruimte dat moet gevuld worden zijn (B.L.H): 0,6m.0,8m.2,5m.

Alvast bedankt voor de suggestie. Iemand anders nog een idee?

afbeelding van Dirk Bauwens
15/01/2018 - 10:49

Tot een dergelijke hoogte opvullen zal, in het geval van schuimcement, in etappes moeten gebeuren. Anders worden de luchtbelletjes te veel samengedrukt waardoor het isolerend effect verdwijnt.

Als je het in 1 keer zou willen opvullen, zou dat kunnen met een lichtgewicht chape op basis van vermiculiet of polystyreen of argex.  

afbeelding van Roel P.
15/01/2018 - 12:02

Wij hebben de ruimte tussen onze twee woningen opgevuld met vermiculiet. Loopt gelijk als water. Maar ... zorgen dat alle gaten zijn afgedicht.