Hoe buitenmuur luchtdicht achter ventilatiekanalen | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe buitenmuur luchtdicht achter ventilatiekanalen

afbeelding van Christophe Van de Maele
11/07/2018 - 09:59

Beste allen,

Ik ben bezig met de installatie van mijn D-ventilatiesysteem in mijn nieuwbouwwoning (ik ben momenteel bezig met de technieken). Om een goede luchtdichtheid te bekomen voor de blowerdoortest ga ik alle buitenmuren laten pleisteren en verder alle verbindingen schilderen met Blowerproof Liquid (vloer - wand, wand-plafond, leidingdoorvoeren, vensters, deuren).

De ventilatieunit staat op zolder, voor de kanalen naar het gelijkvloers lopen deze op 3 plaatsen langs een buitenmuur op het eerste verdiep naar het gelijkvloers.

Hoe kan ik de buitenmuur achtere deze kanalen luchtdicht maken? Om nu al een stukadoor te laten komen om die stukjes te pleisteren vind ik nogal overkill..dus ik dacht aan platen te bevestigen tegen de buitenmuur, waarop dan ook de ventilatieleidingen kunnen gefixeerd worden. Welk materiaal kan ik hiervoor gebruiken? Multiplexplaat of gipsvezelplaat (fermacel)? Zijn dezen voldoende luchtdicht? De overgang tuseen deze plaat en het pleisterwerk kan ik dan via de luchtdichte verf bekomen.

Alvast bedankt voor jullie advies!

 

Christophe

2 Reacties

afbeelding van m2ts
16/07/2018 - 09:56

Wij zaten met een gelijkaardig probleem en hebben een multiplexplaat gebruikt. Voor de overgang naar de muur hebben we C PV gebruikt. We hadden een heel goede score op de luchtdichtheid (0,17).

afbeelding van Hans Delannoye
25/07/2018 - 08:04

misschien gewoon een dampscherm tegen de muur plakken ?