Hoe bouw ik een convectiekast rond een bestaande houthaard om aanliggende ruimtes via luchtkanalen te kunnen verwarmen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe bouw ik een convectiekast rond een bestaande houthaard om aanliggende ruimtes via luchtkanalen te kunnen verwarmen?

afbeelding van bourgeois.devos@skynet.be
13/02/2020 - 13:46

Wij plaatsten een houtkachel (Hoxter Hakka 67/38N) in een bestaande schouw. Via luchtkanalen wensen wij de aangrensende plaatsen mee te verwarmen. De achterwand en zijwanden van de schouw werden geisoleerd met Silca platen van 3cm dik. De isolatie werd niet al te best geplaatst en er zijn veel verliezen, ook de isolatie zelf is niet afdoende. Daarom zou ik een convectie kast willen bouwen boven de haard vanwaaruit dan 3 buizen vertrekken. Daarbovenop is de lucht die ik nu binnen trek met behulp van een kanaalventilator echt niet gezond. Vezels van de silcaplaten, thermische isolatiewol en geuren van een oude schouwbrand worden rond geblazen.

De vraag is nu in welk materiaal kan ik dat doen (bijvoorbeeld aluminium plaat in verschillende lagen om dan daarop nog een isolatie te leggen). De grootste moeilijkheden zijn het gebrek aan plaats naast de haard en de uitsparingen voor de schouw en de kanalen.

Alvast bedankt om even mee te denken.

 

Bestand als bijlage: 
PDF-pictogram Convectiekast bouwen.pdf

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.