Is het mogelijk om een zoutwaterbatterij te combineren met een Li Fe fosfaat batterij om de piekstromen op te vangen?

We zijn aan het bouwen en de bouwfirma (sleutel op de deur) voorziet een Li-batterij van 2,4 kWh voor het overschot van de zonnepanelen op te slaan. Kunnen we later hier eenvoudig zoutwaterbatterijen aanschakelen? Is die mogelijkheid afhankelijk van de omvormer? Ik dacht hieraan omdat zoutwaterbatterijen wel mijn voorkeur hebben op Li-batterijen, maar het nadeel van de trage energieafgave op piekmomenten misschien toch kan opgelost worden met een kleine Li-batterij.

Reacties

ieder type batterij heeft zijn specifieke laadcurves en max te leveren vermogens.  Als je die kan instellen op je batterij laders /omvormers is er geen probleem.  Maar ik heb nog geen laadcurves gezien van de zoutwaterbatterijen (en nauwelijks producenten). 2,4kwh lijkt me weinig aan opslag.  ik zou vooral zorgen dat je meer kan opslaan op termijn.

walter

Beste,
Pas ook op met de gegeven opslagcapaciteit, die wordt namelijk in sterke mate bepaald door de snelheid van opladen heb ik berekend. 
Als voorbeeld voor zoutwaterbatterij:
Greenrock's 2.7 kwh 48v per unit= 56 aH op dit voltage -> Is opgeladen aan 4A! Maw 14 uur om op te laden om aan deze capaciteit te geraken. Diezelfde unit opgeladen op 4 uur tijd (+- 10A) blijft er nog 1.872 kwh over ipv 2.7 (+- -34%)!
Voor LiFePo4:
Huawei Luna 2 15kwh : Oplaad gemeten aan 0.2c (Dus=5 uur opladen) voor deze capaciteit.
Correct me if i'm wrong.