Heeft er iemand ervaringen met Opal vloerverwarming? | Ecobouwers.be

U bent hier

Heeft er iemand ervaringen met Opal vloerverwarming?

18/05/2016 - 18:32

Hallo,

Wij hebben beperkte hoogte beschikbaar dus we overwegen het platte vloerverwarmingssysteem van Opal: http://www.opal-systems.be

Is er iemand die hier toevallig ervaring mee heeft (in combinatie met welke afwerking?) of als er iemand zijn gedachten wil delen?

Kort samengevat gaat het over MDF panelen die op een OSB geplaatst worden (bij voorkeur met iets van geluidsdempend materiaal ertussen). In het MDF paneel zijn sleuven gefreest waarin de leidingen geplaatst worden. Het systeem zou werken met alle vormen van afwerking (tegels, parket, laminaat, gietvloer, ...). 

Systeem werkt op constante temperatuur en het debiet wordt gevarieerd (thermostaat per kring) naar gelang de warmtevraag.

Alvast bedankt!

1 Reactie

05/06/2016 - 00:08

Een analoog systeem bestaat ook in de USA... Google eens Warmboard of Heatply.

Als je naar de uitleg van Heatply kijkt, dan is de aluminium-plaat zelfs overbodig. Op het internet circuleert op één of ander forum een reeks foto's van iemand die zelf wat sleuven in multplex/MDF/... heeft gevreesd om daar dan koperen buizen in te leggen... functioneert perfect volgens die kerel.

Als je daar op doordenkt, zijn de sleuven ook niet eicht nodig... alles hangt een beetje af van de finale vloeropbouw (hout, tegels,...). Voor een toekomstig project ga ik zoiets eens uitproberen.