Ervaringen Forbo Marmoleum Click linoleum tiles? | Ecobouwers.be

U bent hier

Ervaringen Forbo Marmoleum Click linoleum tiles?

afbeelding van jonas.breuer
07/07/2020 - 10:22

Beste Mensen.

We zijn bezig met onze bouwproject en zijn heel geïnteresseerd in linoleum voor onze vloeren. Heeft er iemand ervaringen met de Marmoleum Click linoleum tiles van Forbo? https://www.forbo.com/flooring/en-gl/products/linoleum/marmoleum-click-tiles/bi8kd9 

Het lijkt niet zeer gebruikelijk of veel gebruikt te worden. De distributeurs in Gent en omgeving hebben maar kleine monsters als iets en zijn blijkbaar niet dol op de verkoop van het product. 

Alvast bedankt voor jullie ervaringen, infos, tipps etc. Wij kijken er naar uit.

Jonas

7 Reacties

afbeelding van JanR
09/07/2020 - 12:06

Wij hebben dit gebruikt bij ons. Heel erg tevreden van: makkelijk te leggen zonder lijm, en sluit naadloos aan (indien je één kleur neemt, kan je met wat moeite de individuele tegels wel nog onderscheiden. Bij tegels in verschillende kleuren is dat uiteraard geen probleem).

We hebben er Steico Underfloor onder gelegd, eerst 4 mm gebruikt maar 7 mm is toch beter voor contactgeluid (op houten vloer).

Belangrijkste nadeel is dat ze toch wel krasgevoelig zijn, dus ik zou ze zeker niet gebruiken waar er met schoenen gelopen wordt. Ook waar er lang een kast of bed gestaan heeft, zie je wel een indruk die niet helemaal weg gaat. Maar dit is perfect voor bvb een slaapkamer

afbeelding van jonas.breuer
10/07/2020 - 10:37

Bedankt voor jouw ervaringen! Het is heel interessant. En hoe is het met schoonmaken / water? Loopt het tussen de tegels?

afbeelding van walter-8
10/07/2020 - 16:05

15+ jaar geleden hebben we dit bekeken gehad. Maar het was goedkoper linoleum te laten leggen ipv de tiles zelf te leggen.

Walter

afbeelding van jonas.breuer
10/07/2020 - 16:23

walter-8 wrote:

15+ jaar geleden hebben we dit bekeken gehad.

Zijn/waren jullie tevreden met de linoleum? Was het ook van Forbo?

afbeelding van Bram in Brussel
11/07/2020 - 16:55

In ons vorig huis hadden we een lapje linoleum los op de planken vloer onder de tafel gelegd omdat dat makkelijker proper te houden was. Omdat het los lag sleten de randen wel wat. Het zeer intensief gebruik door rolstoelen en schoenen deed de "tekening" wat slijten onder de zwaarste persoon zijn zitplaats (ik) na een 8-tal jaar. Tijdens het leggen zelf kregen we een kreuk, het kraakt gemakkelijk bij verkeerd vasthouden. Best oprollen en terug uitrollen om te verplaatsen.

In de kleine badkamer hadden we het over de ganse vloer gemonteerd (slechts 2 korte "baantjes"), we konden gelukkig een voegenlastapparaat lenen. Even testen op aparte stukjes, werkt dan relatief gemakkelijk. Die sleet niets, maar we wandelden er meestal met blote voeten. Beide Forbo.

afbeelding van De Reu-4
25/08/2020 - 19:58

Dag Jonas,

Wij hebben vorig jaar gekozen voor Forbo clicklinoleum voor alle slaapkamers en de gang boven. We wilden dit zelf leggen, maar door tijdsgebrek hebben we het laten doen. Tot nu toe heel tevreden. (Wij hebben dit gekocht bij en laten doen door Liparos, woning omgeving Gent)

afbeelding van HenkdeVries
01/09/2020 - 20:14

Een aantal klanten hebben gewoon Forbo linoleum en zijn zeer tevreden. Forbo linoleum ligt ook in veel scholen. Helaas ken ik niemand met clicklinoleum.