Ervaring met zonnewering glas-op-glas hoekraam? Panovista?

Beste,

onze architect stelt een hoekraam in glas-op-glas voor. Het raam is naar het zuidwesten gericht, dus we willen graag iets van zonnewering voorzien. 
Heeft iemand ervaring met de panovista screens van Renson? Zijn die stevig/delicaat? Handig in gebruik? Waarschijnlijk eerder duur?

Als alternatief zouden we met uitschuifbare zonnetenten kunnen werken. Maar kent iemand nog een ander alternatief?

Hartelijk dank!

Reacties

Is er een reden waarom de architect geen zonnewering wil?

Hij wil wel zonnewering hoor. 

Wij zijn gewoon zelf nog niet overtuigd van de duurzaamheid van dit panovista screen. Het lijkt iets nieuws te zijn, nogal duur, en we vinden weinig ervaringen van mensen die het geinstalleerd hebben. Is het ook stevig? We willen vermijden dat we nu investeren in iets dat relatief snel stuk zal gaan. 

ok.  Ik wlde even zeker zijn ;-).

Ik heb nu maar door wat je bedoeld met glas op glas ;-).

Bij die oplossing zou ik zelf wel eerst willen zien dat die oplossing energetisch ok is.  Wat is jullie geplande energiepeil zonder E-peil verminderende maatregels als zonnepanelen?

Ik zou de architect eerst de kost laten benoemen.  

In mijn ervaring zijn screens relatief simpele zaken die wel lang meegaan. 

Alleen bij zo een hoekglas zou ik wel eens willen zien hoe ze de hoek "zonneweren'.  Want in mijn ervaring wil je echt wel 100% zonnewering op zuidwesten en niet een paar cm open.  Een 'fout' die ik zou vermijden: hier gaan alle screens op zuiden en westen altijd samen op en neer.  Ik zou achteraf zorgen dat ze apart op en neer gaan.  Want de zon staat niet heel de dag 'en op het zuiden en op het westen'.  Dat is kan op zo een hoekraam en zonnewering - zie ook de opmerking ivm hoe goed de hoek is 'gezonneweerd'?

Ivm zonnetent: kijk goed na hoe laag de zon kan staan. De tent moet ver genoeg en/of laag genoeg komen.  Een tent is eventueel fijn omdat ze meer licht binnenlaat.  

En vergeet ook een pergola niet als aternatief.  Zeker op zuiden moet dat zeker kunnen.  

Walter

 

 

Er zijn ook oplossingen met vaste, roterende (elke lamel om eigen as) of verschuifbare (vaste lamellen in kader dat je net als een schuifraam kan verschuiven) lamellen in alle mogelijke maten van bv stacco-achtige roosters tot vliegtuigvleugels van een halve meter diep die meerdere meters lang kunnen zijn.

Volgens mijn vriendin zijn hoekramen dikwijls problematisch wegens duur, moeilijke details, siliconekits controleren, structureel/ondersteunen (vb steunpaal achter raam ipv verwerkt in hoek zelf), reinigen. Moet het wel zo'n raam zijn?