elektrisch voorraadvat of condenserde ketel combi doorstromer voor SWW ? | Ecobouwers.be

U bent hier

elektrisch voorraadvat of condenserde ketel combi doorstromer voor SWW ?

afbeelding van Onwetende doehetzelver
28/02/2020 - 16:46

Beste forum

Ik heb volgende vraag:

Kies ik voor mijn tweede badkamer voor een elektrisch voorraadvat voor warm water of voor een tweede Itho-Daalderop Cube One (condenserende ketel die ook als doorstromer fungeert voor SWW) ?

Situatie is devolgende:

Onze woning (1935) is groot dus op termijn willen we opsplitsen in twee woongedeelten (gelijkvloers + hele achterbouw enerzijds, 1ste verdieping en pas gerenoveerde zolder anderzijds). Op zolder is ondertussen een badkamer geïnstalleerd met een Itho-Daalderop Cube One (condenserende ketel met doorstromer voor SWW) voor SWW en later verwarming.

Binnenkort gaan we onze tweede badkamer in orde brengen in de achterbouw. En daar weet ik niet goed wat te doen.

  • kies ik opnieuw voor een Itho-Daalderop (voor pakweg de komende 15 jaar): voordeel dat ik zie: warm water enkel wanneer nodig, hij kan als vervanging dienen voor onze oude gasketel dus weer wat gas gespaard.
  • elektrisch voorraadvat (op termijn zonnepanelen; nog geen idee wanneer want dakbedekking moet dan worden vervangen). Nu ik de vraag op deze manier stel, heb ik ze al beantwoord denk ik :-)

De plannen voor de toekomst zijn nog deze

  • buitengevel isoleren
  • nieuwe ramen
  • vloerisolatie + -verwarming
  • extra dakisolatie in de achterbouw
  • zonnepanelen

Mijn idee is dat ik met een condenserende ketel de komende 15 jaar beter en goedkoper af ben omdat ik niet al mijn renovatieplannen in één keer kan realiseren. Mocht de vloerisolatie en - verwarming er eerder komen, dan kan ik met de condenserende ketel ook daarvoor een oplossing bieden ? Ook al weet ik dat gas niet de meest ecologische oplossing is. Maar het is voor iedereen koffiedik kijken hoe de energiemarkt gaat evolueren de komende 30 jaar. Ik denk alvast dat gas nog wel even meegaat (misschien later zelfs groen gas ?)

Maar ik hoor graag jullie input / ideeën / opmerkingen...

Alvast bedankt

Henry

1 Reactie

afbeelding van walter-8
29/02/2020 - 15:48

Schrijf eens heel het plan uit dat je stap voor stap bij de woningsplitsing brengt.

Wat moet je nu met 2 badkamers?

Walter