Ecologische terrasbekleding | Ecobouwers.be

U bent hier

Ecologische terrasbekleding

afbeelding van Wimmm
24/04/2018 - 13:55

Hallo allemaal!

Ik heb een terras waar er betondallen lagen op stabilisé. Wegens te lelijk hebben die dallen een tweede leven gekregen ergens anders.

Bestaat er een mogelijkheid om een eco terras aan te leggen door een mortel uit te strijken over de stabilisé, een beetje gelijkaardig aan hoe bv. Argiofloor werkt binnenshuis, maar dan voor buiten.

Heeft iemand nog inspiratie voor een ecologische buitenvloerbedekking? Ik zou graag de stabilisé laten liggen omdat het zo'n giga werk is om uit te breken. Laagdikte van het nieuw terras kan ook niet dikker zijn dan 3cm want anders kom ik uit boven mijn schuiframen (wat met de dallen al het geval was).

Ik sta open voor alles, hoe creatiever hoe beter en liefst zelf doenbaar door een enthousiaste amateur (die wel snel leert ;) ).

Bedankt alvast voor de tips.
Groetjes, Wim

1 Reactie

afbeelding van Sander27
29/05/2018 - 10:50

Ecolotisch - ik neem aan dat je bedoelt een materiaal dat ecologisch verantwoord is? Waarom niet steenschotten erop leggen? De meeste zijn dikker, maar ik heb er ook al gezien met 3cm dikte in azobé. Steenschotten zijn in feite houten panelen die al gebruikt zijn geweest voor het drogen van stenen, tegels ed. Ze zijn ideaal om buiten te gebruiken.