Door wat kan ik mijn elektriche verwarming vervangen | Ecobouwers.be

U bent hier

Door wat kan ik mijn elektriche verwarming vervangen

afbeelding van appelkersesap
03/04/2017 - 14:08

Mijn appartement word voor het ogenblik elektrich verwarmd door een Masser systeem uit de jaren 60.  Ik zou dit willen vervangen door iets energie zuinigere manier.  Maar welke?

Gas ligt niet in het appartement, Mazout gaat ook niet.  Een pellet kachel?  Maar er is geen schouw.  Anderzijds is wel het bovenste appartement.

Zijn er nog alternatieven waar ik niet aan gedacht heb?

5 Reacties

afbeelding van MarcMarc
03/04/2017 - 18:56

De warmtepomp.

afbeelding van appelkersesap
05/04/2017 - 10:10

Enkel een warmtepomp luch-lucht zou gaan, er zijn namelijk geen radiatoren of vloer verwarming.  Maar is het rendement hiervan wel voldoende?  Het is niet echt goed geïsoleerd.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
05/04/2017 - 17:40

Een lucht-lucht warmtepomp zal in elk geval voordeliger zijn dan het systeem Masser. Op het gebied van comfort ligt het misschien iets moeilijker. Maar met een warmtepomp kunt ge ook in de living een speciale radiator plaatsen, waardoor er minder luchtverplaatsing is. Bij het systeem Masser was er destijds reeds een minimale isolatie voorzien.

afbeelding van MarieDeVos
21/04/2017 - 13:31

Nadeel van een lucht-lucht warmtepomp is wel dat er op zeer koude dagen een back-up nodig kan zijn van een andere verwarmingsbron. Daarentegen is het wel relatief 'eenvoudig' te installeren en goedkoper in vergelijking met andere warmtepompsystemen. 

afbeelding van WTKen
22/07/2017 - 22:03

Pelletkachel heeft hetzelfde comfort als een cv op gas bv. ook een thermostaat en is qua rendement een goede mededinger. Als je op het bovenste zit is miss een dakdoorvoer of muurdoorvoer te overwegen. Alleszins een veel betere keuze dan een dergelijke wp denk ik.