Dampscherm plafond | Ecobouwers.be

U bent hier

Dampscherm plafond

afbeelding van phillthechill
08/04/2020 - 11:57

Hallo iedereen,

Ik heb een vraag i.v.m. het dampscherm in mijn woning.

Situatie: Wij hebben een woning gekocht die bedoeld is als gelijkvloerwoning met zolder afgewerkt als kamers.Deze zolder(kamers) zijn geïsoleerd tot en met de rechte zijwanden van de kamers,dus waar het dak te laag wordt in de hoeken is geen isolatie en deze ruimtes zitten gewoon onder de pannen waar de wind ook door kan.Het is niet de bedoeling om de zolderkamers te verwarmen want wij hebben deze ruimtes niet nodig,alleen als propere berg of opslagruimtes.De vloer zijn geen betonwelfsels maar balken met osb platen.

Nu wil ik het gelijkvloers plafond gaan isoleren.Tussen de balken en afwerking met gyproc platen heb ik 22cm en wil dit doen met knauf naturol 035  220mm ...lambda is 0,035 en rd waarde 6,25 dus volgens mij al een behoorlijke isolatie.

Nu dit plafond is dus gedeeltelijk "binnen" en langs de buitenmuur ongeveer anderhalve meter "buiten" onder de pannen om het cru te stellen.Het enigste wat het plafond daar scheidt is de osb plaat van de zoldervloer.Het plafond gaat dus lang de buitenmuren kouder zijn dan meer naar het midden toe.

Kan ik het gehele plafond tussen de isolatie en de gyproc afwerken met dampscherm of moet ik damp open scherm gebruiken of gewoonweg niets tussen de isolatie en gyproc plaatsen?

Bijkomende informatie:De muren zijn niet geïsoleerd,is niet mogelijk wegens te veel puin in de spouw maar het zijn wel dikke muren (60cm)afgewerkt met gyproc plaat verlijmd met L gips en voelen niet erg koud aan in de winter. Er staan nieuwe kunstof ramen in met dubbel glas en de vloer is geïsoleerd met vloerverwarming.

Kan iemand mij zeggen wat het beste is?

Groeten Philip

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.