Dag allemaal, is er iemand die ervaring heeft in een speksteen oven te plaatsen. | Ecobouwers.be

U bent hier

Dag allemaal, is er iemand die ervaring heeft in een speksteen oven te plaatsen.

07/02/2019 - 10:06

Dag allemaal op dit forum, fijn dat zo iets bestaat.

Mijn vrouw en ik beide + 65 hebben beiden last van koude voeten en botten pijn, huisarts is van mening dat wij beter af zijn met stralings warmte, en in het bijzonder speksteen oven, ipv deze inbouw kachel met ventilatoren, deze gaat dan ook weg.

     Nu na een paar jaar is het iets erger geworden, en toeval is dat onze Nonkel naar rusthuis gaat en wil ons zijn Nunuanni + - 2500kg geven, doch installeren kan ik zelf deze niet, tenzij iemand plannen heeft en of een iemand die ervaring heeft en door te betalen dit wil installeren met onze hulp, Zoon en ik.

 Oude schouw demonteren, dat gaat ons wel lukken, doch vloer dek versterken ( gewone steen met wat zandgrond eronder leem vrees ik) en installeren zie ik niet zitten, ik ken de speksteen wel van in Duitsland, weet wat deze kunnen.

Oud huis 1947 30 cm dikke muren zonder spouw, schouw moet nog getubeerd worden, living 40M², openstaande deuren naar bureeltje en een andere ruimte, isolatie muren is niet te doen, onbetaalbaar.

Zolder met isolatie 20cm, geen dak isolatie, dubbel glas.

        Bedankt bij voorbaat, Rene.

  

 

8 Reacties

09/02/2019 - 13:00

Dag allemaal, Nonkel zijn Nunuani weet niet meer welk type, kan ik dit te weten komen, als die uitelkaar ligt in stukken,

groeten Rene.

09/02/2019 - 15:09

Hoi René,
Kachels installeren kan ik niet.
Ga misschien eens bij een verdeler van het merk langs. Hij kan je misschien doorverwijzen naar iemand die je kachel - tegen betaling kan installeren.
Een offerte hiervoor vragen kost niets.

Omgekeerd: je woont nu in een oude woning zonder vloerisolatie. Misschien ben je nog jong genoeg om te verhuizen naar een modern geïsoleerd huis.
Dat zal voor je winters comfort ervaring meer doen dan een kachel.

Walter

09/02/2019 - 17:42

                        Dag Walter voor de tip, betalen wil ik een iemand zeker geen probleem, maar hier weg gaan doe ik zekers niet/nooit, tenzij via een ondernemer, je weet wel.

Groeten Rene.

09/02/2019 - 19:28

Als René zijn vloer, naar eigen zeggen, op zand ligt dan is het gemakkelijk en relatief goedkoop om een perfect geïsoleerde vloer + zelfs vloerverwarming te plaatsen.

09/02/2019 - 20:02

@ Dirk Bauwens, klopt helemaal, mocht het niet zijn dat ik alle 4 vloeren moet opbreken van voor naar achter, die niet op zand liggen, dan was het al gebeurd, en is aldaar niet onderkelderd.

Kelder aan andere kant, jammer maar helaas,

 Rene

09/02/2019 - 21:18

Waar het onderkelderd is, kun je isolatie tegen het kelderplafond plaatsen. Nog gemakkelijker en goedkoper.

10/02/2019 - 09:29

@ Dirk Bauwens, dan geraak ik niet meer in mijn kelder, is nu al te laag, ik moet bijna hurkend er in geraken, en eens erin word het niet beter, en wat zin heeft het als er boven niet verwarmd word, daar slapen wij met open venster, ook in de winter.

Bij mijn Nonkel huis van 1929 geen isolatie en die stookte zijn living met deze peksteen oven 1 keer per dag, en het was er echt heel aangenaam, dus moet dit hier ook kunnen, met isolatie die al gedaan zijn,

 Rene.

10/02/2019 - 17:33

René, als de kachel goed presteerde bij je nonkel, zal hij goed presteren bij jou. Dat is alvast een goede start want sommige modellen speksteenkachels zijn niet goed. Een speksteenkachel afbreken is niet zo moeilijk maar ook niet zo eenvoudig. Je moet er vooral rustig de tijd voor nemen, ieder stuk een nummer geven en zoveel mogelijk foto's nemen. Zo'n kachel afbreken duurt ongeveer een dag. Opbouwen langer.