containerwoningen | Ecobouwers.be

U bent hier

containerwoningen

11/04/2017 - 13:37

Wat zijn jullie ervaringen met container woningen?

En de voor en nadelen van dit type bouwen?

3 Reacties

11/04/2017 - 16:14

Als voordeel zie ik vooral de relatief goedkope kostprijs. Andere positieve punten: ze zijn sterk, makkelijk te transporteren, eenvoudig te stapelen, bestand tegen allerlei weersomstadigheden. 
Nadelen zijn misschien het geluid/geluidsoverlast en het feit dat ze minder makkelijk te verwarmen zijn? Vandaar het belang van isolatie bij containerwoningen. 

 

11/04/2017 - 22:46

De wanden van zeecontainers zijn potdicht voor damp (en lucht), een actief ventilatiesysteem is dus een must!

Ga je de containers thermisch isoleren aan de binnenzijde dan moet je daar ook rekening meehouden, bijv. via dampdichte binnenafwerking! Al maakt een ventilatie-systeem alles op dat vlak wel wat eenvoudiger (eerder kans op te droge lucht).

13/04/2017 - 17:39

Laatst heb ik daar van alles over proberen op te zoeken, omdat ik op zoek ben naar een goedkope woning. Vele mensen zijn mij in die zoektocht al voorgegaan. De conclusie was dat het toch bijna net zo duur is als traditioneel bouwen.

Links zijn http://ahappylife.eu/wonen-in-scheepscontainers-in-belgie/. Vooral doorlezen op de reacties daaronder is interessant, evenals http://ahappylife.eu/goedkoop-bouwen-met-scheepscontainers/