CO2 meter met display voor privé woning - waar rekening mee houden? | Ecobouwers.be

U bent hier

CO2 meter met display voor privé woning - waar rekening mee houden?

12/09/2019 - 13:42

Na opdrijven isolatie van de woning wens ik een CO2 meter met display (dus geen alarmunit maar een echte meter met weergave van meetgegevens) te plaatsen in de woning (privé woning). 

De minimale weergave zou de CO2 waarde moeten zijn en het vocht% van de ruimte. 
Indien mogelijk werkend op oplaadbare batterijen (maar is geen must - lijkt me gemakkelijker in verschillende ruimten te plaatsen).

Indien dit bestaat liefst een centrale afleesunit (bv. te plaatsen in de woonkamer) met kleinere sensoren in de slaapkamers - badkamer en bergruimte die daarmee kunnen communiceren. Beperking voor deze optie is de kostprijs. Moet geen goedkope brol zijn maar evenmin stukken van mensen kosten. Dan verplaats ik liever de ene unit wel met ons mee. 

Zijn er mensen met goede (en slechte ervaringen) met een welbepaald toestel? 
Als ik de "markt" prospecteer moet ik dan kijken naar welbepaalde waarden (ik denk bv. aan % afwijking) of functies waar ik minimaal naar moet kijken en waar zo'n toestel moet aan voldoen? 

Ik heb al wat rondgekeken en aanbod genoeg. Allen vind je zo'n toestellen voor een paar tientallen euro tot meerdere 100'den euro en zie ik als leek niet waarin dat verschil zit. 

Alle ervaringen zijn welkom. 

 

 

 

 

3 Reacties

12/09/2019 - 15:19

misschien moet je eens vertellen welke toestellen je al gevonden hebt.  

Mijn ervaring met mijn CO2 meter: je zet die eens een tijd in iedere kamer; past eventueel de ventilatie aan en nadien negeer je verder het toestel (lees het staat al een paar jaar in de kast).

Maar idd: had onze weerstation de CO2 meter ingebouwd, had ik het vermoedelijk meer opgevolgd.

Walter

13/09/2019 - 10:33

Ik heb bewust gekozen voor mechanische ventilatie dus de CO2 meter zal operationeel blijven en niet in de kast verdwijnen. :-)

In het verleden heb ik hier van gebruikers al tips over een CO2 meter zien voorbij komen maar ik kan het niet terugvinden. 

13/09/2019 - 15:30

Ps; zoek op internet op weerstation en Co2 ; er zijn tegenwoordig verschillende aanbieders met dit ingebouwd (10 jaar geleden waren er enkel professionele oplossingen en een zeer beperkt aantal optie als privee persoon(lees onder 200 euro)).