Buren geluidoverlast dempen met isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Buren geluidoverlast dempen met isolatie

afbeelding van rogier ver
13/05/2020 - 00:57

Met de komst van nieuwe buren, is het nu al maanden aan een stuk geroep, gescheld, gebons, muziek, ... Geluid waarvan het meeste  lucht geluidoverdracht is.
Het jammere is dat die tijdens de dag niet te horen zijn, en bij nacht lijken te leven.
Het is een rijhuisje, en onze slaapk. ligt naast hun living. Er is geen zinnig gesprek mee te maken..
Dus, bestaat er iets dat ik als wand, of scherm kan plaatsen tegen de bestaande gemeenschappelijke muur, om het toch iets te dempen.
Ik zou verhuizen maar daar wil mijn vrouw niets van horen. Ondertussen al dokter moeten komen voor stresspillen...
Als je er niets mee te maken hebt, besef je niet wat dit kan teweegbrengen met eeen mens.

2 Reacties

afbeelding van walter-8
13/05/2020 - 15:01

Hoi Rogier, 

geen fijne situatie.  

En slechter: er is geen eenvoudige oplossing.  Je kan idd wel wat isolatie aanbrengen (bv kurk), maar het gaat nooit je burengeluiden helemaal wegnemen. De enige goed oplossing is een extra scheidingsmuur te bouwen.

zonder te verhuizen zou ik bekijken of de slaapkamers elders in huis kan verhuizen.  Een plaats in huis waar er minder buren geluiden zijn.

En blijven spreken met de buren.  Maar ook dat is moeilijk.  Hoor eens bij de gemeente of er geen burenbemiddelaar is.  Wat zegt de andere buur?

Walter

afbeelding van Dirk Bauwens
15/05/2020 - 17:54

Een goede isolatie tegen geluid(soverlast) is los zand. Je moet dan eerst een contactloze, aparte wandconstructie opzetten, en de ruimte tussen die wandconstructie en de gemeenschappelijke muur met de buren volstorten met droog zand. Hoe dikker die zandlaag hoe beter de geluidisolatie.