U bent hier

Bij een nieuwbouw werden de verkeerde glazen ramen geplaatst met K waarde 1.1 en g waarde 60. De gegevraagde beglazing was ...

10/07/2017 - 17:20

Beste Bij een nieuwbouw werden de verkeerde ramen geplaatst nl ramen met K waarde 1.1 en G waarde 0,60. De gevraagde beglazing was echter Cool lite Xtreme st Gobain met K waarde 1.0 en G waarde 0,28.

De ruimte waar de ramen geplaatst zijn ligt vlak in de zon en is steeds veel te warm.

De firma die de ramen plaatste geeft de vergissing toe maar vermits de ramen er moeilijk terug uit te halen zijn raad hij aan een folie te laten plaatsten langs de buitenkanrt op die verkeerde ramen.

Hij zegt dat het resultaat zeker zo goed zal zijn als de cool lite Xtreme beglazing. Is dit waar of niet.

Tot nu toe vonden we geen neutrale organisatie die daarop kan antwoorden. Misschien weten jullie meer.

 

vriendelijke groeten

Philippe

12 Reacties

10/07/2017 - 19:20

Staat op de bestelbon Coolite Extreme-beglazing ?

Want die firma lijkt er zich gewoon makkelijk van af te maken. Al kan een folie de G-waarde doen dalen, misschien worden zo wel andere factoren nadelig beïnvloedt.

13/07/2017 - 11:33

De folie is geen duurzame oplossing.
Het glas is perfect te vervangen. Het kan erin dus ook eruit.
Je hebt niet gekregen wat besteld is. Op je strepen staan en aandringen tot ze vervangen. Voor de firma wil het vermoedelijk wel zeggen dat de volledige winst aan je werf verloren zal gaan door de herstelling.

Langs de andere kant ; ik ben geen voorstander van dat soort glas (alleen maar minder zonnewinsten in de winter ). Kijk eens of je de zon niet met zonnewering buiten kan houden.

Walter

13/07/2017 - 13:35

"De ruimte waar de ramen geplaatst zijn ligt vlak in de zon en is steeds veel te warm."

Het glas dat initieel voorzien was, gaat hier ook maar heel beperkt helpen, en gaat de zonnewinsten in de winter teniet doen.

Dus hoge G waarde + buitenzonwering is een betere oplossing.

Recent nog mensen gesproken in een modern huis, achtergevel op zuiden en volledig glas. Op de vraag of dat niet te warm ging worden was hun antwoord: Nee, het is zonwerend glas. 

Na 1 zomer hebben ze er nu toch voor gekozen om screens te plaatsen, omdat ze er ondertussen ook achter gekomen zijn, dat ondanks een goede isolatie, het veel te heet wordt in de zomer, achter zo'n serre van "zonwerend" glas.

13/07/2017 - 19:59

bij ons is G-waarde van 50% + buitenzonnewering voorzien. Glas met G-waarde van 60% zou kunnen, maar kost ook een pak meer.

14/07/2017 - 09:33

Beste Waler-8,
dit is niet altijd evident. Wij hebben drie-voudig glas geplaatst in houten profielen met aluminium buitenbekleding. Het glas kan er enkel langs binnen uit. Na beschadiging van enkele ramen door de metser, diende een mini-rupskraan de leefruimte binnen te rijden om dit glas in de vide te vervangen. Er was net genoeg bewegingsruimte voor deze rupskraan, het nieuwe glas, het oude glas en de ladders.

Ik neem ook aan dat er een prijsverschil is tussen het bestelde en het geleverde?

14/07/2017 - 10:05

En laat dit prijsverschil door de firma betalen als tussenkomst in zonnescreens.

14/07/2017 - 10:07

Met het prijsverschil ga je wel niet ver komen? Meer dan 100 euro in totaal?

14/07/2017 - 10:09

Roel P. wrote:

Beste Waler-8,
dit is niet altijd evident. ...


Laat me het anders verwoorden: het is niet moeilijker het glas te vervangen dan het te plaatsen. Ik vermoed dat ze ook die toestellen gebruikt hebben bij de oorspronkelijke plaatsing.
En hier gaat het over dubbel glas. Dan lukt meestal plaatsen zonder machines.

Walter

14/07/2017 - 11:54

Walter, bij de plaatsing zat het glas al in de kader en was de woning nog in ruwbouwfase. Het te vervangen raam zat in de vide (3 m hoog) en is circa 3 m op 2 m. Bij het vervangen woonden we al in de woning. Kleine details, maar een wereld van verschil voor de uitvoerbaarheid.

14/07/2017 - 12:14

Het verschil in Ug-waarde kan redelijk verwaarloosbaar zijn, maar het is vooral het verschil in G-waarde dat me opvalt. Nu, 4S-glas doet eigenlijk dus ook niet zoveel. Dus wat ik zou doen: het huidige glas laten steken, je wel laten compenseren voor dat verkeerd geleverde glas en buitenzonnewering steken.

20/07/2017 - 12:08

heb ook al regelmatig van die screw-ups door firma's meegemaakt.

als je op je strepen blijft staan zullen ze het uiteindelijk wel (moeten) vervangen, het glas dat er in zit vliegt op de container , die firma's malen daar niet om, zulke screw-ups zit meegerekend in de prijs die jij en ik betalen.

de vraag is of dit de meest ecologsiche oplossing is , er is materiaal en energie in de fabricage van dat glas gegaan, en dat ga je wegsmijten. Mijn ecologisch hart bloedt.

langs de andere kant is het kiezen van een hoge G-waarde "om de zon buiten te houden" geen goede oplossing : in de zomer ,zeker op het zuiden, zal je nog altijd flink wat zonnewarmte binnenkrijgen en in de winter , als je gratis zonnewarmte wilt , kan je je glas nt aanpassen.

externe zonnewering kan dit wel.

compromis zou zijn dat firma (deel van) externe zonnewering vergoed, twee vliegen in 1 klap !

21/07/2017 - 08:45

Ik denk dat je best wat probeert te schaken om het maximum eruit te halen. De beste oplossing werd hier reeds aangehaald: laten zitten en zonwering voorzien.
Eis gewoon dat ze het glas vervangen. Ze zullen moeilijk doen. Doe dan alsof dat toch zoveel niet kan kosten en dat ze contractueel verplicht zijn...
Laat ze wat tegenpruttelen...
Vraag hen dan om een detail van de kostprijs voor hun op te stellen en zodat je ziet dat wat je vraagt voor hen echt wel moeilijk is.
Met een beetje geluk overdrijven ze daarin om toch maar gewoon folie te mogen plaatsen. Daarover zeg je niets.
Als je een prijsberekening krijgt, kun je proberen overeen te komen dat ze bijvoorbeeld 50% daarvan als korting geven (begin wat hoger). Je maakt ze dan duidelijk dat folie sowieso geen optie is.

Als dit lukt heb je een mooie korting op je zonwering.