Beperkte vloeropbouw mogelijk op steenslag (zonder beton)? | Ecobouwers.be

U bent hier

Beperkte vloeropbouw mogelijk op steenslag (zonder beton)?

afbeelding van Dorien Hans
03/02/2018 - 22:03

Wij hebben een woning gekocht uit 1962. Het gelijkvloers bestond uit tegels op een laag zavel met daaronder +- 10 cm steenslag. We hebben de vloer afgegraven tot op de steenslag en willen graag van daaraf onze vloer opnieuw opbouwen.
De steenslag is zeer stevig, maar het is een heel onregelmatig oppervlak, er zijn wel geen verzakkingen, er is ook geen kelder onder onze woning. De zavel zelf voelde wel een beetje klam aan.

We zouden heel de vloer van het gelijkvloers nu graag isoleren, vochtwering voorzien, onze leidingen erin leggen, evt. chappen (of iets anders als draagvloer) etc., maar zouden liever geen betonplaat gieten. We willen wel zeker goede vochtwering voorzien, dat is primair.
We hebben plaats voor een vloeropbouw van in totaal 18-20 cm (incl. vloerbedekking).

Hoe pakken we dit best aan?

Zijn hier mensen vertrouwd met/specialist in procédés en materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden?
Liefst gebruiken wij geen PUR of PIR, onze voorkeur gaat toch uit naar meer ecologische materialen... Meestal wordt in deze situatie voorgesteld om steenslag te verwijderen en nieuwe betonplaat te leggen. Maar we weten dat het ook moet lukken om te starten met de steenslag, al is er weinig info over te vinden. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.