aansluitschema's WPBoiler en ventilatie D(+) met warmterecuperatie

Hallo allemaal,

Zijn er mensen die hun aansluitschema willen delen (eventueel ook met merk toestel) en die hier tevreden van zijn? Ons opzet was de restwarmte van de ventilatie D (na warmterecuperatie van het toestel zelf) nog eruit te halen met een warmtepompboiler. 

Gesproken met familielid die ventilatieopstellingen doet en volgens hem zou het weinig efficiënt zijn. Ons opzet is echt wel om een zo hoog mogelijke efficiëntie te halen in combinatie met de zonnecollector(en) en PV panelen om zo zonder gas te kunnen werken. Zou vooral instaan voor SSW aangezien ons huis passief is ontworpen. Hetzij misschien een mini stukje vloerverwarming om in de koudste dagen toch een antwoord te bieden in de leefruimte indien nodig. Hoewel ik dat betwijfel aangezien we dagelijks koken en tv kijken etc en de warmteopwekking hiervan meestal niet gering is. Eerder oververhitting lijkt me problematisch te zijn in de zomer.

Idealiter zou de WPboiler in de zomer naar de luchtaanzuig van de ventilatie moeten zodat die kouder binnenkomt, maar dan leveren mijn zonnecollectoren waarschijnlijk zoveel dat ik dit niet nodig heb. Of zou dit kunnen zonder zonnecollectoren? En liefst dan ook zonder bijhorende excessieve electriciteitsrekening...

Shoot away. 

Aansluitschema's in PB zéér welkom.

 

Reacties

* dubbel