VOLZET | Thematour: bezoek 2 duurzame woonprojecten in Leuven | Ecobouwers.be

U bent hier

VOLZET | Thematour: bezoek 2 duurzame woonprojecten in Leuven

 

De thematour op 20 november is helaas helemaal volzet! Toch duurzame woningen bezoeken? Neem hier eens een kijkje.

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 20 november 2021 smeert Dialoog de kuiten in voor een fietstocht langs twee duurzame woonprojecten in Leuven. In het najaar van 2019 kon je de twee werven al eens bezoeken en nu kan je het resultaat ook bewonderen.

  • De bouw van het cohousingproject de Sijs is een feit. Dit duurzaam woonproject zet in op samenwerken, samen leven en samen delen, met respect voor ieders eigenheid en privacy en dit alles op een grond van 12a vlakbij de spoorweg Leuven-Ottignies.
  • Ook op het familie-eco-cohousingproject in de Oudebaan in Heverlee is het zweet en bouwstof stilaan weggespoeld. Hier werd een leegstaand perceel verdicht met vier compacte wooneenheden.

De focus bij deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar zijn daarboven ook nog water- en energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen. De bouwheren en -vrouwen geven ter plekke uitleg over de gemaakte keuzes.

Heb jij als ecobouwer interesse in het initiatief van Dialoog? Schrijf je dan zeker in op hun website!

Praktisch

  • Afspraak op zaterdag 20 november om 9 uur aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station). Het einde is voorzien rond 12.30 uur.
  • De verplaatsingen van het station naar de adressen en tussen de adressen doen we met de fiets en duren maximum 10 minuten.
  • Dialoog voorziet geen fietsen. Als je niet met je eigen fiets komt, kun je een bluebike huren in het station van Leuven.

Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven via www.dialoog.be.

Maximum aantal deelnemers: 20

Ja, ik schrijf me in

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is hun uitgangspunt. Op deze manier willen ze de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.