Thematour: Op stap met een specialist Sint-Niklaas: Renoveren in de stad loont. | Ecobouwers.be

U bent hier

Thematour: Op stap met een specialist Sint-Niklaas: Renoveren in de stad loont.

Ecobouwers neemt je graag mee op sleeptouw langs enkele opmerkelijke projecten met ervaren gidsen. Bevriende organisaties uit Vlaanderen en Brussel hebben hun beste specialisten opgetrommeld om je wegwijs te maken in alle aspecten van duurzaam bouwen. Samen met Abblo VZW kun je op fietstocht langs enkele interessante renovatieprojecten. 

Fietstocht Sint-Niklaas: Renoveren in de stad loont.

Op zaterdag 9 en zondag 17 november 2019 om 14 uur organiseert ABLLO vzw - in samenwerking met  Aannemingen Hofman NV en de stad Sint-Niklaas - een fietstocht langs 3 renovatieprojecten en een bedrijfsbezoek in Sint-Niklaas:   

  • We bekijken kort een woning in de stad die nog niet gerenoveerd is en bekijken de knelpunten.
  • We zijn te gast in een huurwoning die door de huisbaas gerenoveerd werd
  • Vervolgens fietsen we naar Aannemingen Hofman  (www.hofmanbouw.be ), eveneens in het centrum en krijgen met een hapje en een drankje praktische informatie rond renoveren in de stad.  Ook die woning wordt ecologisch gerenoveerd (Fig 2). 
  • Tot slot krijgt iedere deelnemer van ABLLO vzw een handige energiewijzer (Wijze(r)Energie) http://www.abllo.be/energiewijzer  (met praktische, laagdrempelige tips om te besparen op elektriciteit, verwarming en water (Fig 3).

Praktisch