Thematour in Leuven: Fietstocht langs gerenoveerde rijwoningen - 11 november | Ecobouwers.be

U bent hier

Thematour in Leuven: Fietstocht langs gerenoveerde rijwoningen - 11 november

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Dialoog zorgt voor antwoorden. Op zaterdag 11 november 2017 organiseert Dialoog een fietstocht langs drie duurzaam gerenoveerde rijwoningen in Leuven.

Eén huis werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning, bij de andere woning werd het hoofdgebouw behouden maar gerenoveerd en werd een aanbouw gerealiseerd. Deze woning werd ook voorzien van een warmtepomp en PV-panelen waardoor ze zelfs energiepossitief is. Bij de verbouwing van de derde woning gaat veel aandacht naar compact bouwen. Deze projecten focussen niet alleen op energie maar ook op water, ruimte en duurzaam materiaalgebruik. De architect en/of de bouwheer geven uitleg ter plekke over de gemaakte keuzes op vlak van materialen en gebruikte technieken.

Praktisch

  • Afspraak om 9.15 uur aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station).
  • Vermoedelijke duur: van 9.15 tot 13 uur.
  • Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 tot max. 15 minuten. Je komt zelf met de fiets of huurt een Blue Bike aan het station van Leuven.
  • Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven via www.dialoog.be
  • Maximum aantal deelnemers: 25

Dialoog wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is ons uitgangspunt. Wij willen op deze manier de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en baseert zich op de meest recente wetenschappelijke informatie.