THEMA CIRCULAIR: Bezoek circulaire woningen van ruwbouw tot afgewerkt huis tijdens Ecobouwers Opendeur | Ecobouwers.be

U bent hier

THEMA CIRCULAIR: Bezoek circulaire woningen van ruwbouw tot afgewerkt huis tijdens Ecobouwers Opendeur

Circulair bouwen wint aan terrein. Met herbruikbare of hernieuwbare materialen en een doordacht ontwerp hoeft er geen bouwmateriaal onnodig op de afvalberg te belanden. Steeds meer (ver)bouwers slaan de weg in van circulair bouwen, en vertellen graag over hun keuzes. Van materiaal tot modulair ontwerp. 

Circulair bouwen draait om het sluiten van kringlopen in de bouw en om het reduceren van bouwafval. Dat kan je bereiken door materialen te gebruiken die recupereerbaar, recycleerbaar of afbreekbaar zijn. Door systemen te plaatsen die demonteerbaar zijn. En door een gebouw flexibel te ontwerpen, zodat het tijdens zijn levensduur verschillende invullingen kan krijgen.

Bezoek een circulair project

Dit jaar zijn er veel circulaire woningen in verschillende fasen van de bouw te zien tijdens Ecobouwers Opendeur. Sommigen zijn al helemaal afgewerkt, anderen zitten nog in de ruwbouw. Zo kan je inspiratie opdoen, of de (ver)bouwers aan de slag zien. 

1. Circulaire materialen

Bezoek woningen die gebruik maken van materialen die recupereerbaar, recycleerbaar of afbreekbaar zijn.

2. Circulair/modulair ontwerp

Bezoek woningen met een dynamische of veranderingsgericht ontwerp of demonteerbare opbouw, zodat ze tijdens hun levensduur verschillende invullingen kunnen krijgen.

Meer ontdekken over circulair bouwen?

Interessante artikels over ciruclair bouwen die je zeker niet wil missen!

Deze opendeur kadert in het project SensiParti met steun van Vlaanderen Circulair. Met SensiParti willen Bond Beter Leefmilieu, VIBE en VUB Architectural Engineering circulair en veranderingsgericht bouwen haalbaar maken voor particulieren

 

Circulaire woning in ruwbouw
Bio-circulaire woning wordt nog afgewerkt met leempleister
Moderne, circulaire woningen. Klaar voor de toekomst!
Lokale materialen en een toekomstgericht ontwerp in deze circulaire woning
Circulaire cohousing