Kurk, glasgranulaten en de toekomst van duurzaam bouwen | Ecobouwers.be

U bent hier

Kurk, glasgranulaten en de toekomst van duurzaam bouwen

Verslag netwerkmoment 23 juni 2016

Op donderdagavond 23 juni 2016 vond het eerste Ecobouwers netwerkmoment in samenwerking met Eurabo plaats. Vanaf 18u kwamen de gasten toe in het Eurabo magazijn te Gent: gespecialiseerde aannemers, ecologische architecten, vertegenwoordigers van nieuwe producten, partnerorganisaties en geëngageerde verbouwers.

Peter Suys, gedelegeerd bestuurder van Eurabo, heette iedereen welkom, en stelde kort even de werking van het bedrijf voor. Eurabo is uitgegroeid van schaverij van FSC-hout tot een gewaardeerde groothandel in bio-ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen met twintig werknemers en twee vestigingen, één in Ronse en één in Gent.

Jurgen Naets van Bond Beter Leefmilieu schetste vervolgens de uitdagingen voor de woningen van morgen. Hoe kicken we af van onze verslaving aan fossiele brandstoffen en realiseren we woningen uit circulaire bouwmaterialen?

Dries Hubrechts van Eurabo gaf hierop concrete voorbeelden van innovatieve circulaire ecologische bouwmaterialen. Ontdek in de presentatie wat glasgranulaten zijn, en hoe je met kurk je woning kan isoleren.

Tot slot was het tijd voor de bekroning van de winnaars van “Ecobouwers Renovatie van het Jaar”, met een prijs van het publiek, een prijs van de jury én een eervolle vermelding.  Na een korte fotoshoot was het tijd voor een gezellige babbel en een hapje en een drankje.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Meer foto’s van het netwerkmoment 23 juni 2016.

 

Met dank aan

 

 

Peter Suys Eurabo
Peter Suys, gedelegeerd bestuurder van Eurabo
Toepassing van kurk
Winnaars en jury Ecobouwers Renovatie van het Jaar