Herbekijk 3 gratis webinars: hoe kies je voor groene warmte in jouw woning? | Ecobouwers.be

U bent hier

Herbekijk 3 gratis webinars: hoe kies je voor groene warmte in jouw woning?

Zo'n negentig procent van de Vlamingen verwarmt zijn woning nog met gas of stookolie. Toch kiezen gezinnen nu al voor ‘groene warmte’, maar wat is dat precies? Wil je ontdekken hoe je je eigen woning comfortabel kan verwarmen zonder stookolie? Wil je weten wat warmtenetten zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen? In drie interessante webinars kom je alles te weten. 

HERBEKIJK

Webinar 1 ‘Je woning comfortabel verwarmen zonder stookolie en gas’ - 20 april 2021

We laten zien hoe je afstapt van het verwarmen met fossiele brandstoffen. Welke opties zijn interessant voor jouw woning? En waar kan je alvast mee aan de slag?

 

 

Webinar 2: ‘Warmtenetten in jouw buurt’ - 27 april 2021

Hoe werkt een warmtenet precies? In verschillende Vlaamse gemeenten worden er reeds warmtenetten aangelegd. Wat betekent zo’n warmtenet voor jou als burger en hoe sluit je er op aan? 

 

​Webinar 3: ‘Aan de slag met coöperaties’ - 4 mei 2021

Kiezen voor groene warmte: samen sta je sterker! We kijken hoe energiecoöperaties zich inzetten voor jouw duurzame toekomst. We gaan dieper in op hoe zij meewerken aan groene warmte in Vlaanderen.

 

 
Kijk de webinars rustig nog eens terug!

 

Leesvoer - wat is groene warmte? 

In 2050 moeten we in staat zijn onze woningen te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, zoals gas of stookolie. Maar de overgrote meerderheid van de Vlamingen verwarmt zijn woning nog met fossiele brandstoffen. We moeten dus een flinke transitie maken. We doen dat door te kiezen voor groene verwarmingstechnieken waarbij verwarmen met hernieuwbare energie centraal staat. Denk aan warmtepompen en pelletketels. Ook warmtenetten zijn een belangrijk speerpunt in deze transitie. 

Lees meer over groene warmte

Praktisch- hoe verwarm ik mijn eigen woning met groene warmte? 

Wil je graag zelf aan de slag gaan? Kiezen voor voor groene warmte is meer dan het louter vervangen van je oude ketel door een groen alternatief. Soms moet ook je woning aangepast worden. Daarom willen we je graag laten kennismaken met groene warmte. Hoe kan je je eigen woning comfortabel verwarmen zonder gas of stookolie? En wat zijn de eerste stappen die je alvast zelf kan nemen? Als je een antwoord zoekt op die vragen, dan moet je je zeker inschrijven op de webinars.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.