Energie besparen doe je zo!

Op het wereldwijde web wemelt het van tips om te besparen op energie. Maar voor je energie kan besparen moet je natuurlijk eerst goed op de hoogte zijn van waar je energie verliest. Maak je eigen energieberekening hier!

Deze gratis berekeningstool, ontwikkeld door het Steunpunt duurzaam Wonen en Bouwen van Oost-Vlaanderen, legt alle pijnpunten bloot op het vlak van isolatie in jouw woning. Maar nog veel belangrijker: er rolt ook een kant-en-klaar stappenplan uit met tips om energie te besparen

De berekeningstool vertelt niet alleen welke werken je kunt uitvoeren om zo energie te besparen, maar ook wat het kost en vooral: hoeveel het op termijn voor je opbrengt. Bovendien gidst de tool je langs alle premies, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het hele financiële plaatje. 

Energie besparen via je steunpunt voor bouwadvies

Met dit overzicht kan je daarna zelf aan de slag, óf je neemt het mee naar het steunpunt voor bouwadvies in jouw provincie. Daar staan onafhankelijke experts je steeds bij met een karrevracht aan individueel bouwadvies om je te helpen energie te besparen. Je energiefactuur omlaag krijgen was nog nooit zo eenvoudig.

Renovatiecoach aan huis helpt je energie te besparen

Dus ook wie niet in Oost-Vlaanderen woont en grootse renovatieplannen heeft mag een vreugdedansje maken: de meeste provincies geven namelijk bouwadvies aan huis, en sturen daarvoor een onafhankelijke renovatiecoach naar je toe. Gratis, of aan verlaagd tarief. De renovatieadviseur geeft je een stapel tips omtrent alle aspecten van duurzaam bouwen, waarmee je energie kan besparen. Isolatie, ventilatie, duurzame bouwmaterialen, waterbesparing, efficiënt verwarmen: de renovatiecoach weet er alles van. In heel wat gemeenten is deze dienst bovendien volledig gratis. Anders betaal je een verlaagd tarief. Voor wie in Oost-Vlaanderen woont: op bouwwijs.be vind je het tarief dat geldt in jouw gemeente. 

Alle Vlaamse Provincies beschikken bovendien over een Steunpunt voor duurzaam bouwen en wonen. Raadpleeg zeker het aanbod van jouw provincie.

Om meer te weten te komen over BENOveren kan je altijd de brochure downloaden.

De tool geeft een inzicht in je woning en waar de verbeterpunten liggen.
Je krijgt een duidelijke weergave van de te verwachten kosten en de toekomstige opbrengsten.
De BENOvatiebrochure
Download de BENOvatiebrochure