Een speciaal krediet voor duurzame bouwers | Ecobouwers.be

U bent hier

Een speciaal krediet voor duurzame bouwers

Duurzaam bouwen, duur bouwen? Dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Vaak gaat het erom de juiste keuzes te maken, de juiste prioriteiten te leggen en in zee te gaan met geschikte partners. Bij aanvang van je project is één van de belangrijkste keuzes hoe je je woondroom gaat financieren. Wij peilden bij Triodos Bank naar haar voorwaarden, aanpak en inzichten.

Triodos Bank is een bank met oog voor de toekomst, wat zich vertaalt in een breed sociaal en duurzaam engagement. Ook de duurzame bouwer, die zoekt naar een geschikt kredietaanbod, mag rekenen op bijzondere voorwaarden.

Het kredietaanbod van Triodos Bank is gebaseerd op ecologische voorwaarden en valt eenvoudig als volgt samen te vatten: hoe energiezuiniger en duurzamer de woning, hoe goedkoper de lening. Om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen toetst Triodos Bank haar criteria en advies af bij organisaties die gespecialiseerd zijn in of zich verenigen rond duurzaam (ver)bouwen. Ze gaat te rade bij Vibe in Vlaanderen, Ecobuild in Brussel en Cluster Ecoconstruction in Wallonië. Deze organisaties worden ook ingezet de klanten van Triodos beter in te lichten over alle aspecten van duurzaam bouwen. Zo gaf Vibe eeder dit jaar nog een infoavond over ecologisch verbouwen.

Dat Triodos zich laat begeleiden door sterk inhoudelijke organisaties, laat zich voelen in haar criteria. Dubbele beglazing en isolatie zijn niet meer dan evidente basisingrepen. Triodos Bank vraagt haar klanten een stap verder te gaan. Ze doet dit door in haar kredietaanbod rekening te houden met duurzame keuzes: al dan niet een warmtepomp, zonnepanelen of een andere hernieuwbare energiebron. Verder dringt Triodos Bank aan op het gebruik van ecologische materialen, bijvoorbeeld houten ramen met een duurzaamheidscertificaat voor het hout.

Voor de verschillende landsdelen ligt het accent iets anders. In Wallonië ligt de focus op het gebruik van ecologische materialen, zoals leem en hennep. In Brussel en Vlaanderen ligt de nadruk sterker op (ecologische) renovatie en de passiefstandaard. Dit heeft te maken met de meer verstedelijkte aard van het Vlaamse woningpark.

Bovendien wil Triodos Bank graag getuigenissen en ervaringen verspreiden van mensen die duurzaam verbouwd en gebouwd hebben. In de hoop dat steeds meer mensen die richting inslaan. Daarom is Triodos Bank al jarenlang een gewaardeerde partner van Ecobouwers.

Triodos krediet duurzaam bouwen hypotheek lening
Het kredietaanbod van Triodos Bank is gebaseerd op ecologische voorwaarden: hoe energiezuiniger en duurzamer de woning, hoe goedkoper de lening.