Duurzaam bouwen begint met duurzame info | Ecobouwers.be

U bent hier

Duurzaam bouwen begint met duurzame info

Duurzaam bouwen is al lang geen verre toekomstdroom meer. Als bouwer of renoveerder moet je vandaag koste wat kost mee op de energiezuinige trein. Livios.be zet daarom meer dan ooit in op kwaliteitsvolle artikels en informatie rond duurzaam en energie-efficiënt wonen. Bovendien kan je er terecht voor heel wat diensten die je succesvol doorheen jouw (ver)bouwproces leiden. 

Blijf wekelijks op de hoogte

Meten is weten. En kennis is macht. Om maar te zeggen dat goede, objectieve info cruciaal is voor elke (ver)bouwer. Wekelijks vertrekken daarom twee nieuwsbrieven richting tienduizenden mailboxen. Op dinsdag verzamelt Livios alle belangrijke actua, en op donderdag staat elke week een ander thema in de spotlights: hernieuwbare energie, ventilatie, isolatie, van lage energie tot BEN, … Noem maar op. Vol artikels uitgewerkt met experts ter zake.

Heb je liever alle info letterlijk in handen? Bestel dan gratis het bouw- en renovatieboek ‘Verstandig Bouwen en Renoveren’ of het renovatiemagazine ‘Mijn Verstandige Verbouwing’.

Stel je vraag aan een pro

Zit je nog met twijfels rond een bepaalde keuze? Of heb je nood aan wat extra info rond jouw project? Stuur je vraag dan in via de Vraag- en Antwoorddienst. Binnen de kortste keren krijg je antwoord van een professional ter zake.

Heb jij genoeg budget voor een nieuwbouw? Doe de test!

Hoeveel kost het om te bouwen? En kan ik dat betalen? Dit zijn de meest gestelde vragen van kandidaat-bouwers. Geen nood! Met deze handige tool van Livios schets je in enkele muisklikken het kostenplaatje van je droomwoning!

Vind alle premies en richtprijzen terug

Voor heel wat energiezuinige ingrepen kom je in aanmerking voor een premie. De premielinker van Livios verzamelt alle informatie op één plaats. Op basis van jouw postcode zoekt deze tool welke premies er voor jou gelden. Vraag je je ook af wat de huidige prijzen zijn voor bijvoorbeeld een warmtepomp, zonwerend glas of isolatiematerialen? Neem dan een kijkje tussen de richtprijzen. Een handig hulpmiddel voor het inplannen van je budget.

Laat je inspireren

Voor zij die zich graag visueel laten inspireren, kan je bij Livios bladeren door de foto’s en verhalen van tientallen energiezuinige woningen.

Gratis documentatie en productinfo

Wil je wat meer concrete productinformatie? Livios heeft heel wat gratis documentatie ter beschikking van tientallen merken in de bouwsector. Deze folders krijg je bovendien gratis in je brievenbus. Jij moet alleen maar de selectie maken. Daarnaast vind je ook onder elke rubriek op Livios.be relevantie productinformatie terug.

Zoek een vakman… of blader door tientallen klussen

Eens het tijd is om aan te slag te gaan, rest alleen nog de vraag of je een expert inschakelt of je de doe-het-zelver in jezelf loslaat. In beide gevallen biedt Livios een oplossing aan. Ga via een database vol vakmannen over heel België op zoek naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Ben jij die persoon? Dan kan je je beroepen op tientallen klussen die je stap per stap begeleiden richting het gewenste resultaat.

 

livios
Bestel gratis het boek Verstandig bouwen en renoveren via de website van Livios
Of bestel het gratis renovatiemagazine