Nog iemand problemen met vervuiling in betonpanelen via firma Concrete House te Olen?

Enkele jaren geleden bouwden we een betonnen woning via de firma Concrete House. Na de eerste winter werd al snel duidelijk dat we problemen hadden met de buitengevel. Er begonnen op verschillende punten op de gevel roestkleurige druipers zichtbaar te worden. Blijkbaar zou er pyriet vervuiling in de grondstof gezeten hebben voor het maken van onze betonpanelen. Deze vervuiling druipt vooral uit de gevel bij blootstelling aan slechte weersomstandigheden (vooral na herfst/winter dus). Na lange periode van aankijken op een lelijke vervuilde gevel, is Concrete House eindelijk alle vervuilde plekjes komen herstellen deze zomer (na periode van slechte communicatie, niet antwoorden op mails, niet opnemen van telefoon). Helaas enkele maanden en wat herfstweer later zien we alweer vervuilde plekjes tevoorschijn komen. We hebben bovendien ook geen enkele vergoeding of tegemoetkoming gekregen voor deze vervuiling in onze gevel. Zijn er nog mensen die gelijkaardige problemen mee gemaakt hebben? En de problemen eventueel op een goede manier hebben kunnen oplossen?

Reacties

Ben zelf Betonvakman en Betonreparateur geweest.   Beton is samengesteld uit zand/grind/cement en chemische toevoegingen ,  helaas is het bijna onmogelijk om alle ijzerdeeltjes uit zand te filteren en kunnen er enkele achterblijven blijven hoe klein maar ook,  en dat laat zich zien door enkele roest plekken aan de oppervlakte na een tijdje,  oplossing is eruitnemen en opvullen en kleuren met 2 componenten reparatie mortel en is al een keer gebeurd schrijf je.
Volgende fase is dat algen neerstrijken op de beton en zal je van tijd tot tijd moeten schoonmaken.

Bedankt voor je reactie! In dit geval gaat het echter niet om enkele roestvlekjes die onoverkomelijk zijn. Er werd wel degelijk een fout gemaakt bij het toeleveren van de grondstoffen voor het maken van de betonpanelen, waardoor er een veel te grote hoeveelheid pyriet in de panelen zit. Dit leidt niet tot enkele kleine roestvlekjes, maar leidt eerder tot talrijke opvallende druipers op de gevel (zie foto als voorbeeld van enkele van deze druipers). Dit werd hersteld volgens de methode die je beschrijft (gaten uitboren en dan weer opvullen). Echter enkele maanden na herstelling komen er alweer druipers aan de oppervlakte. Vandaar mijn vrees dat dit een blijvend probleem gaat zijn in onze gevel.