Gezocht: Woningen voor een 2de blowerdoortest

Beste, 

Voor onze masterproef onderzoeken wij, Joost Swinnen en Lukas Vandenbogaerde, de evolutie van de luchtdichtheid van woningen. Omdat we vermoeden dat de initiële luchtdichtheid van een woning niet altijd behouden blijft over de jaren zoeken we woningen waarbij we dus een 2de maal een Blowerdoortest mogen uitvoeren. Op deze manier kunnen we de initiële lichtdichtheid vergelijken met de luchtdichtheid enkele jaren na de ingebruikname van de woning.  

Concreet zoeken we woningen waarbij de initiële luchtdichtheid al gemeten is en waarbij we één of meerdere jaren na de initiële meting een nieuwe luchtdichtheidstest mogen uitvoeren. Deze test wordt kosteloos uitgevoerd en duurt ongeveer 3 uur. 

Kunnen we deze test bij u uitvoeren, of kan u ons andere personen/gebouwen aanbevelen?  

 

Laat ons zeker iets weten via: 

lukas.vandenbogaerde [at] student.uantwerpen.be (lukas[dot]vandenbogaerde[at]student[dot]uantwerpen[dot]be )+324 84 36 89 01 

joost.swinnen [at] student.uantwerpen.be (joost[dot]swinnen[at]student[dot]uantwerpen[dot]be)  +324 76 58 13 03 

Reacties

Geachte, en als de luchtdichtheid nu vermoedelijk is verbeterd door aanpassingen?

Groeten

Mon Jansegers

 

Hoe ga je na of de verschillen te wijten zijn aan "verschillende" blowerdoor tests?

In de Vlaamse bouwsector verwacht ik dat de eerste de "best" haalbare zal zijn. Een lagere waarde zal daar, mijns inziens, eerder aan te wijten zijn dan aan een verlaging van de effectieve luchtdichtheid.