Regenwaterpomp in put met automatische omschakeling mogelijk?

Dag allen,

Voor ons regenwater verkiezen wij om een dompelpomp in de put te plaatsen omwille van de geluidsoverlast als je een pomp in je huis plaatst. Maar hoewel dit het akoestische probleem oplost, lijkt er een ander probleem te ontstaan: wat doe je als de regenput leeg is? 

Voor pompen in huis zijn er omschakelsystemen die regen- en stadswater mooi scheiden. Aangezien die 2 echter niet met elkaar in contact mogen komen én de pomp in de put staat, heb ik de indruk dat er maar één optie is: de regenput met stadswater bijvullen. Is mijn indruk correct

  • Zo neen: welk alternatief bestaat er dan wél dat omschakeling naar stadswater mogelijk maakt en toch de pomp in de put houdt?
  • Zo ja: wat is het meest eenvoudige systeem om de regenput automatisch te laten bijvullen zonder dat er al te grote, mogelijks overbodige hoeveelheden zuiver stadswater in de put worden gebracht? Luidop denkend bestaat er vast een soort sensor die een elektronische bijvulklep of zoiets aanstuurt? Maar ik heb al gezocht en rondgevraagd, tot dusver zonder concrete aanwijzingen naar producten die dit doen.

Hopelijk weten jullie raad :)

 

 

Reacties

Ik gebruik een Wasserpegelschalter WPS 3000 plus van H-tronic om een dompelpomp te sturen. Een niveau voor aan en een voor uit te schakelen. Kan ook een klep sturen.

.

Misschien de tanks een beetje te groot maken, zodat je altijd zeker bent van water? (is het dak groot genoeg?)

 

 

Als het een hele poos niet of minder geregend heeft, en we schatten dat het peil zeer laag is, dan gaan we dat meten. Als het waterpeil in de regenwaterput idd zeer laag staat, dan vullen we ong 3m³ (put van 10m³) bij met een tuinslang.
Het putdeksel is er eentje van beton, en dat verschuiven is wat omslachtig. De tuinslang aansluiten is ook een klein klusje, de koppelstukje zitten meestal op een andere plek. Snelheid bijvullen hier: ong 10l/min of 600l/h (spuitkop van tuinslang). Met een alarmklokje en het putdeksel grotendeels toegeschoven zodat er geen kat of kind in de put kan vallen gaat het vullen zorgeloos.

De gemiddeld droogste maand volgens kmi is april.

Hallo,

In eerste instantie heb je een niveau sensor nodig zodat je weet wanneer je put moet bijgevuld worden. Een draadloze en contactloze oplossing is te verkrijgen via https://senseau.reeltec.one Dus geen behoefte om kabels te trekken of om in de put te kruipen. Niveau informatie of alarmen instellen gebeurt via je smartphone of PC.

Stuur gerust een PM als je geinteresseerd bent.

Mvg,

Wouter