Beschikbaarheid glasschuimgranulaat, nog iemand problemen?

In het ontwerp van ons renovatieproject hebben we voorzien om de vloer van de aanbouw op een bed van 60cm glasgranulaat uit te voeren. Hiervoor hebben we een goede 16m³ nodig. Nu zijn we echter geconfronteerd met leverproblemen bij alle leveranciers die we contacteerde.

Eurabo biedt wel een alternatief aan, maar Veriso glasschuimgranulaat zijn niet het perfecte alternatief voor ons. De isolatiewaarde is minder en ze moeten meer verdicht worden, waardoor circulair hergebruik minder voor de handliggend is.
We overwegen nog schelpen, maar de issolatie waarde is daar nog minder bij. Waardoor we de vloeropbouw helemaal moeten herzien.

We zijn dus concreet opzoek naar GEOCELL® of MISAPOR® granulaten (+/- 16m³). De aannemer vertelde dat hij vernam dat er een productieprobleem is (aanvoer grondstoffen) en de beperkte voorraad die er nog in Frankrijk en Zwitserland ligt, niet op transport geraakt naar België.

Is er nog iemand die met dit probleem worsteld, misschien een oplossing heeft of weet hoe de vork precies in de steel zit?
Een samenaankoop in bulk behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden voor ons.

Reacties

Glasgranulaat lijkt me universeler en ecologischer, maar zo weinig mogelijk versneden PIR platen kunnen later evt ook hergebruikt worden. 60 Cm lijkt me een heel dik pakket voor de vloer. Moet dat dan in meerdere keren aangedamd worden? Een stuk van onze garage moet ook nog aangevuld worden, was ook gepland met glasgranulaat. Die is "slechts" 44 cm diep, maar dat lijkt al te diep om in 1 keer te kunnen aandammen. Door omstandigheden ($) stellen we het nog wat uit. We werkten er, en hebben meer uit de tuin gegeten deze zomer :-)

De 60 cm is ivm passiefbouw. Het moet inderdaad in meerdere lagen aangedamd worden, elke 20 à 30 cm.

PIR vinden we geen goed alternatief, omdat het gemaakt is van oliederivaten, heel slecht recycleerbaar is en de giftige gassen in de plaat op langetermijn verdwijnen en zo de isolatiewaarde daalt. Ik denk ook dat de anti-capilaire werking anders is. Dat zou dus voor een heel andere vloeropbouw vragen. We gaan dan allicht kijken naar XPS of EPS.

Ik was er mij niet van bewust dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen glasgranulaat en glasschuimgranulaat. Kan ook niet direct een vergelijkende Lambda-waarde vinden. Mocht je meer informatie hebben, dan lees ik dat graag.

Glasgranulaat was een typo. Maar het bestaat, en wordt blijkbaar gebruikt om mee te zandstralen. https://www.powerplustools.be/straalmiddelen/glasgranulaat-035-080-mm-v…

waarschijnlijk te laat maar isolatiewaarde heeft verschil van welke norm gebruikt is. Veriso en geocell zijn min of meer gelijk als je dezelfde norm hanteert denk ik. beide 1/3 te comprimeren volgens website. Wij gaan het toch gebruiken. Je leest vanalles op het net en we moeten een belissing nemen. Qua prijs kan je evengoed de foamglasplaten gebruiken maar het is een pak meer werk (als je het wil doen volgens de duitse/oostenrijkse norm). Belangrijk is ook grondwaterstand goed te onderzoeken zodat grondwater atlijd 30cm onder granulaten blijft.