GROENDAKWATER IN REGENPUT IS GEEL HOE KLAAR WATER BEKOMEN

De groene daken zijn aangesloten op gemeenschappelijke regenput met andere daken, daardoor een vermoeden dat geel water van groen dak zou komen. Hoe kan dit opgelost worden. appartementsgebouw opgeleverd 2013 onder wet Breyne. en 10 jaar garantie. Is er een fout door de bouwheer. Het regenwater kan niet gbruikt worden voor te wassen van kledij, verder moet iedere dag gele aanslag in wc aangepakt worden. Dit lijkt mij een concept fout te meer dat VMM dit aangeeft niet te doen. zie Bijlage

RIK VANDAELE 

DEERMIJKSEWEG 4

8790 WAREGEM

RIK.VANDAELE [at] SKYNET.BE

GSM 0497/584428

 

Reacties

rik.vandaele@skynet.be

Graag info of aanbeveling gezien wasmachine en wc steeds geel water leveren als regenwater. Fout bouwheer binnen de 10 ,jaar aansprakelijkheiden tevens wet Breyne van toepassing

"Gebouwen die volledig voorzien zijn van een groendak moeten geen regenwaterput plaatsen, aangezien aangeraden wordt het groendak niet aan te sluiten op de regenwaterput." -> Zijn er naast het groendak ook andere niet-groene dakgedeeltes?

Indien het uitsluit om er kleren mee te wassen is dat wel spijtig, maar toilet doorspoelen is bij de meesten al ongeveer de helft van het waterverbruik. Zolang de pomp in of boven de regenwaterput er geen last van heeft lijkt het regenwatergebruik voor toilet me een nuttig hergebruik, tant pis dat het water dan wat geel uitslaat :-)

Uw pdf bevat slechts een beperkt deel van de informatieve webpagina waarnaar u verwijst. https://www.vmm.be/water/bouwen/regenwater/groendak

Een actieve koolfilter kan ook de kleur er uit halen.

Zowiezo kunnen plat daken (zelfs zonder groendak) verkleuringen veroorzaken in het regenwater.  Ken mensen met een platdak met geregeld verkleuring en aanslag in toilet.  Zij gebruiken daarom ook het regenwater niet voor de wasmachine.

Ons platdak gedeelte is daarom ook niet aangesloten op de regenwaterput.  

Het type afwerking zou bepalend zijn; bv bitumen geeft lange tijd vervelende stoffen af, en epdm met een textuur in zou de groei van algen of mos vergemakkelijken. Onze epdm is glad en we douchen met ons regenwater. Dat heeft wel een geurtje, maar stinkt niet.

Het dak borstel ik wegens nabije hoge bomen 2 à 3 x per jaar. Op de dakafvoer zit een crapaudine (?), in de dalende pijp zit een bladafscheider, de regenwaterpijp komt in een filterput waar lavasteentjes zitten die we eens gekuist hebben, misschien best om de 2 jaar. Dan is er de waterciterne met de pomp erin. Na de pomp filteren we met grof filter, teflon filter en ook een koolstoffilter.

De koolstoffilter zou naar ik ergens las te snel verstoppen igv een groendak, omdat daar teveel sedimenten van zouden meespoelen.