Isoleren tuinhuis beide zijden muur?

Ben aan het ontwerpen aan een tuinhuis/berging tegen bestaande woning. Zou het graag wat degelijker willen uitvoeren met het oog op duurzaamheid, esthetische overwegingen, en om er spulletjes veilig blijvend droog te kunnen opbergen.

Zou graag een verticale aftimmering willen hebben. Met een wat dikkere lat om deze aan op te hangen is er ruimte voor een isolatielaag van 30, eventueel 40mm. Ook win ik met isolatie buiten weer een paar cm binnen. (ben beperkt tot 20m2 dus elke cm is er 1...)

Met staanders van 89mm diep is daar nog eens ruimte voor een laag van 90mm dik. Zo hoef ik ook niet dikker te gaan naar 140mm, wat weer materiaal scheelt. 

Is het mogelijk om een houtskeletwand (staanders+osb beplating) zo aan weerszijden (binnen/buiten) te isoleren, zonder dat ik problemen krijg met condens, vochtophoping, ademen etc.?
Moeten er dan aan de binnenzijde ook nog folies aangebracht worden?

Bijgevoegd een buiten en binnenaanzicht.

Iemand hier tips of gedachtes over?

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Reacties

Ik zou een thuishuis niet isoleren.

Waarom wil je dat; je werkgerief kan wel tegen de winter; de beperkte spullen die dat niet kunne houd je binnen.

Dus gewoon een gevelafwerking, eventueel die vochtwerende folie en een plaatmateriaal en je binnenafwerking. Als die laatste al nodig is.

Walter

walter-8 schreef:
Waarom wil je dat; je werkgerief kan wel tegen de winter; de beperkte spullen die dat niet kunne houd je binnen.

Ik woon erg klein en heb nood aan ruimte waar ook iets kwetsbaardere zaken goed opgeborgen zijn. Gereedschap, stoffen zaken, niet enkel tuingereedschap...

 

Zelfs die zaken kunnen; gezien je goed moet ventileren in die ruimte, is isolatie ook niet direct nuttig zonder dat je gaat verwarmen.

Ik volg Walter; Het isoleren van een onverwarmd tuinhuis heeft geen enkele zin. Het zal er met of zonder isolatie na enkele dagen even koud zijn.

Ik zou het houden op een houten constructie met daarop aan de buitenkant de beplanking en aan de binnenkant de beplating; geen islatie en geen folie's.

 

In welke "categorie" valt, of hoe heet, een ruimte waar bijvoorbeeld nu en dan gewerkt wordt en waar wel een minimale verwarming is zodat in de winter de materialen niet kapotvriezen, maar waar er ook niet voltijds gewoond wordt (vb schildersatelier)? Mogelijk gaat het om zo'n vorm van hobby-/tuinhuis? Een nonkel van me deed vroeger zijn radio-amateurhobby in een tuinhuis.

@ **verwijderde gebruiker**. Vb in zo'n tuinhuis? Ik zag recent een reportage over aarden muren. De sterkte is heel wat minder dan beton of baksteen; maar er worden soms wel meerdere verdiepingen mee gezet. Kun je zo'n gestorte kalkhennep als op zich staande muren gebruiken? Evt zonder of minimale wapening? Zijn er voorbeelden?

Bram in Brussel schreef:
In welke "categorie" valt, of hoe heet, een ruimte waar bijvoorbeeld nu en dan gewerkt wordt en waar wel een minimale verwarming is zodat in de winter de materialen niet kapotvriezen, maar waar er ook niet voltijds gewoond wordt (vb schildersatelier)? Mogelijk gaat het om zo'n vorm van hobby-/tuinhuis?

Dit is een beetje in de buurt van waar ik aan dacht... Probeer een oplossing te vinden zonder dat ik aan een architect vast zit... :(

Bram in Brussel schreef:
 Kun je zo'n gestorte kalkhennep als op zich staande muren gebruiken? Evt zonder of minimale wapening? Zijn er voorbeelden?

Een kalkhennep muur heeft een houten skelet nodig waarrond de kelkhennep gestort wordt. Vind het zelf een erg mooie manier...