uitbreiding achterbouw

ik zou een stukje willen uitbreiden van de keuken en ook ineens de 1,5steense muur die blijft staan isoleren en gevelsteen voor plaatsen.
Op de eerste tekening zie je de hoe he nu is. De muur die 3 meter van de perceelsgrens sta zou ik rechtdoor willentrekken maar omdat ik deze ook wil isoleren en nieuwe gevelsteen voor plaatsen, zou ik op 2,80 a 2,75 van de perceelsgrens uitkomen waarin ik de nog 2 smalle hoge ramen wil plaatsen. Zou dit toegestaan zijn als ik dit aanvraag? Ik weet dat je geen ramen mag zetten binnen de 3 meter van de perceelsgrens maar had ergens eens gelezen dat voor isoleren van buitenmuren je wel erbuiten mag gaan.

 

Dia1.JPGDia2.JPG
Reacties

Hoi Tymmyke,

Ga eens praten met de lokale ambtenaren.

Zij staan altijd wel open voor een gesprek en geven duiding in hoeverre iets kan of niet.

Walter

inderdaad, woning is van voor 1962. Oei, wat als er geen bouwvergunning is? Normaal zou alles toch in orde moeten zijn, we hebben het gekocht in 2004.

Bedoel je met de 3m zone het groene op het plan?

Bij mijn achterbouw lig ik normaal gezien 3 meter van de perceelgrens en met het huis 1 meter van de perceel grens. Als de groene zone een 3 meter zone is dan klopt er iets niet. 

Het groene is toch de 3 m zone dat je bedoeld? Dan is ons huis 1 meter breder dan op dat plan staat. en staat ons huis en achterbouw 1 meter dichter bij dat groene dan op het plan staat.

Ik heb thuis nog een plan van een architect gevonden van een verbouwing dat de vorige eigenaars in de jaren 90 wilden indienen en daar staat de perceelgrens aangeduid op 1 meter van het huis.