isolatie aan garagepoort

Mijn Hormann garagepoort is geplaatst, maar zou de zijkanten toch nog zien tochdicht te maken.
Ik dacht het op te schuimen met isolatieschuim of met glaswol dicht te proppen.
Volgens de plaatsers zou dit problemen kunnen geven bij de werking als het schuim uitzet of te veel glaswol in prop.
Hoe wordt dit gedaan? 
Alle koude lucht van de spouwmuur kan nu naar binnen.

Reacties

Idd een detail dat dikwijls slecht uitgevoerd en gedetailleerd wordt.

Zelf zou ik opvullen met glaswol en afkoelen met een luchtdichte bouwtape met eventueel een dampscherm.

Te dik opvullen met glaswol kan niet.
De vraag eens naar de architect sturen?

En wat zien we juist?

@walter met isover tape  kun je ook 100 lucht dicht maken

 

Hoe heb je het tussen de muur en het profiel geisoleerd of heb je gewoon die tape geplakt?

Zou ik die opening kunnen opspuiten met Soudal Low exapansion zonder dat dit de werking van de poort beinvloed?

De opening is 15mm..

Heel klein beetje Pu schuim. Ik heb in een vorig leven in de bouw gewerkt, en weet dus hoe je met pu moet omgaan als je niet wil dat het te veel duwt (in ldunne laagjes werken + stutten tot het schuim droog is)

Als je het blauwe SWS (Soudal Window System) schuim gebruikt, bekom je ook een zeer goede luchtdichtheid, buiten het isolerend effect. En zoals Lietart zegt. steeds voorzichtig spuiten, met weinig overschot. Want schuim afsnijden beperkt de luchtdichtheid, het buitenste blinkende laagje op het uitgehard schuim is een bijkomende rem op  luchtverplaatsing.

Zou dit lukken met maar een spleetje van 15mm breed. ik bedoel daarmee, dat het schuim niet te veel ga duwen tegen het profiel omdat het in de breedte zo weinig plaats heeft om uit te zetten. In de lengte richting gevelsteen is er wel een meer dan 100mm plaats.

Ik heb jouw foto's nog eens bekeken. Dit is perfect op te vullen met SWS blauw schuim van Soudal, daar mee is het geïsoleerd en sluit het mogelijke luchtverplaatsingen af. Niet te veel spuiten, het is enkel de bedoeling van de opening op  te vullen en het is ook niet de bedoeling van het buitenspouwblad te raken.

Je moet wel eerst  de hechtingsranden (links en rechts) bevochtigen met een verstuiver, zodat er daar goede hechting ontstaat voor het product op deze randen, Onmiddellijk na het voorzichtig gedoseerd spuiten kan je bvb een tape bevestigen op de muur en tot tegen het poortprofiel zodat je met een houten lat tegen te plaatsen een mooi vlak opgespoten isolatie bekomt, ook na expansie van het schuim). Wanneer je de lat en de tape nadien (na het "uitharden" van het schuim) weghaalt blift de zichtbare oppervlakte vlak en komt niet voorbij uw binnen muurblad. Het voordeel van dit blauwe SWS schuim  is dat het soepel blijft na uitharding. Dus eventuele poortbewegingen (krachten op het profiel) kunnen worden opgevangen in het  blijvend elastich schuim, zonder dat de poortwerking wordt verstoord en zonder dat de dichting wordt verbroken.