wat onder garagedorpel

Alles is gemetst van de aanbouwgarage maar nu zit ik met volgende vraag. 

De garagevloer wordt geisoleerd met soprema xps 500 platen maar ik weet niet goed hoe ik het laatste stuk aan de garagepoort moet metsen en met wat, dus het geen dat onder de dorpel komt.

Op de foto zie je de linkermuur van de garage. Hoe en met wat moet ik de isolatie laten doorlopen tot aan de rechtermuur van de garagepoort?

Reacties

Misschien foamglas stenen?

Ofwel niets van isolatie, en er voor zorgen dat de dorpel voledig aan de koude kant zit?

jan

Wat staat op het plan van de architect?
Zit garage in het geïsoleerd volume?

Wij hebben de dorpel tot binnen doorgetrokken voor de stevigheid (steunt ook op binnenblad). De garage zit niet in het verwarmd volume (veel over getwijfeld, nog steeds nu ik erover nadenk).
In geval we de garage supprimeren dan slijpen we de dorpelsteen door tot aan het buitenblad en kunnen we er een raam steken.

Een stuk foamglass tot boven leek voor de hand liggend maar daar mag je naar 't schijnt niet over rijden.

dubbel gepost

Ik heb dit weekend een metser aangesproken en die zei me om de vloerisolatie tot tegen de gevelssteen door te trekken. Daar dan de chape op met tussen chape en gevelsteen randisoalite of een stukje xps 500. 

Dag Bram,
Foamglas gebruiken ze zelfs voor parkeerdaken. Daar over rijden is dus geen probleem hoor.

Foamglass zou niet rechtstreeks berijdbaar zijn, enkel mits een beschermende afwerklaag erbovenop, zoals asfalt of een dorpel. Er zou ook (haast?) niets op kleven, indien geen reliefstructuur erin voorzien moet je evt inkrassen om er iets mechanisch aan te bevestigen. Zo liet ik me vertellen.

ok zal eens gaan kijken naar foamglas zodra de coronacrisis opgelost is. Mag de foamglas tegen de binnenzijde gevelsteen gemetst worden of moet er nog een epdm of zo tussen foamglas en gevelsteen?

Dit is een foto hoe het nu is 

 Ik had ook nog een ander vraag ivm de de raam dorpels. Welke diepte zou ik moeten nemen voor deze ramen; Ik zou denken tot aan de 3de tand vanaf buiten te tellen? maar als ik dan optel 5cm overhang, 10cm gevelsteen, 0,5cm a 1cm zwelband, en dan tot aan de derde tand 6 cm is samen  22 cm, dus moet de dopel 22cm diep zijn of moet deze verder komen?

 

Wat zegt de fabrikant? Ik dacht dat de stalen versterking het meest geleid dus volledig koud of volledig warm moest zitten?

jan

geen idee, ramen komen van een bouwmarkt.

Misschien eens kijken bij Deceunick of zo? De meeste van de pvc raam profielen lijken sterk op elkaar, zoveel verschil zal er wel niet tussen zitten?

Wie weet is het zelfs een of ander groot merk waar er online info van te vinden is?

Voor de deur heb ik genoeg informatie gekregen, de dorpel moet bij deze tot in midden van onderregel komen.

Nu blijft er nog de vraag wat met de garage dorpel. Er komt een Hormann poort lpu42 in en volgens de ene plaatser moet de dorpel zonder opkant 7 cm naar binnen komen en volgens de andere 5 cm. Heeft er iemand zo een poort gezet en hoe diep komt je dorpel dan?

Timmyke

Neem hiervoor contact op metde technische dienst van Hörmann, zij hebben hiervoor technische inbouwtekeningen. Je kan dit ook vragen aan je architect, deze heeft meestal toegang tot zulke technische bibliotheken.