Is elektrisch verwarmen in combinatie met zonnepanelen zinvol?

Staan op het punt een moderne vrij grote woning te kopen die elektrisch verwarmd wordt en een dak vol met zonnepanelen heeft.
Wij hebben de indruk dat de sterke stijging van elektriciteitskosten dit type verwarming  passéé heeft gemaakt? Vooral in de winter, wanneer de meeste energie nodig is, leveren zonnepanelen de laagste energie.  Helaas is het omschakelen naar een gasverwarming zeer ingrijpend en veroorzaakt hoge kosten. "Goede raad is duur"!

Vragen ons af of we hier een denkfout maken?

Dank voor reacties!

Harry Briels Mechelen

 

 

Reacties

Aanvulling:

Als je toch een WP (afgifte is op zeer lage t° van 25°C tot 35°C) op een vloerverwarming zet die uitgetekend werd voor lage t° warmteaanmaak (35°C tot 45°C) met stookolie/gas, dan kom je in 1 van de 2 volgende gevallen terecht:

  1. je krijgt je huis niet warm en als je het warm krijgt, zal het lang duren.
  2. als je de WP toch gebruikt voor het hogere t° bereik, zal je niet voldoende energie besparen om het financieel rendabel te maken. Of kort gezegd: de WP zal relatief veel verbruiken (zie ook de commentaren van ontevreden gebruikers omdat ze in feite het verkeerde warmte afgiftesysteem gebruikt hebben)

@Luc Vandamme Dank voor advies. Weer een illusie armer!

Groet Harry

Harry,

Dit is geen illusie, maar weten waar je aan begint en juist moet oordelen voor een investering!

misschien is de nieuwe alterma h3 ( hoge temperatuur warmtepomp)  de oplossing?

https://www.daikin.be/nl_be/productgroepen/lucht-water-warmtepompen-ht.html

Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar als mijn warmte pomp in mijn passiefhuis er ooit de brui aan geeft, koop ik zeker een Hoge temperatuur ipv een lage temperatuur. Dit omdat mijn sanitair ww verbruik (= hote temperattur) relatief hoog is tov mijn mijn verwarmings verbruik ( lage temperauur).